AFC FILIPESTII DE PADURE - CHIMIA BRAZI 2-0

Septembrie 21, 2008

Arena: “Metalul”, Ditesti. Asistenta: circa 150 de spectatori. Au marcat: Tarsoreanu (7) si Toporan (28-penalty).

AFC FILIPESTI: Balauru - Toader (58 Stanca), Ganju, Toporan, Stoica - Ojica (cpt) - Tirsoreanu, Mihai, R. Dumitru (58 Ene), I. Dumitru (87 Gheorghe) - Barsan. Rezerve: Cosmineanu - Serbanoiu, Budileanu. Director tehnic: Vasile Cosarek.

CHIMIA: Vasic - Tataru (46 Costache), Sambou, Ciobanu, Dan - Ungureanu (36 Catana), Zahiu, Suditu (cpt) (60 Tanasescu), Irimescu (17 Nica) - Vlad, Vulpe. Rezerve: Pasarica - Visan, Butufei. Antrenor: Stefan Preda.

Cartonase galbene: Ojica (22 si 90), Balauru (25), Stanca (66)/Suditu (23), Ciobanu (28), Nica (35)

Eliminat: Ojica (90)

Au arbitrat: Daniel Pop - Romica Bardes si Florin Neacsu (toti, din Arges). Rezerva: Adrian Paraschiv (Bucuresti). Observator FRF: Gheorghe Topor (Ialomita).

Cea mai interesanta partida pentru prahoveni, de la nivelul Ligii a III-a, a fost intalnirea de la Filipesti, acolo unde AFC din localitate a primit replica suferindei Chimia Brazi. In cele din urma, gazdele s-au impus cu scorul de 2-0, la capatul unui meci care a avut de toate.

Insa, principala concluzie care se poate trage dupa jocul de la Ditesti este aceea ca jucatorii pregatiti de Stefan Preda nu au gasit, nici de aceasta data, drumul spre gol, fiind singura grupare din cele sase serii ale Ligii a III-a care nu a marcat!

Daca vizitatorii nu au facut-o, AFC-ul lui Vasile Cosarek si George Niculut a izbutit sa inscrie doua “boabe”, prin Tarsoreanu (7) si Toporan (28), ultima reusita fiind din dreptul punctului cu var.

Chiar daca era considerata “outsidera” intalnirii, oamenii lui Costel Morarescu au evoluat mult mai bine, cu mai multa ambitie, ratand alte cateva ocazii bune de a marca. De partea cealalta, chiar daca jucatorii Chimiei Brazi beneficiaza de cele mai bune conditii de pregatire din serie, exprimarea acestora pe teren este egala cu zero. Fara ai scuza, fotbalistii echipei de la Brazi pot acuza si maniera de arbitraj a debutantului in cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii, Daniel Pop. Cavalerul fluierului originar din Arges a luat cateva decizii eronate, defavorizand, in mod special, formatia chimista. Cea mai importanta eroare a arbitrului argesean s-a petrecut in minutul 28 cand a acordat o lovitura de pedeapsa in favoarea gazdelor, la un presupus hent in careu al lui Ciobanu, dupa o centrare a amfitrionului Toader. Dar, reluarile video (la meci au fost prezenti doi cameramani) au aratat ca fundasul central chimist a jucat corect mingea, si, deci, nu se impunea acordarea penalty-ului.

Asadar, daca Chimia Brazi nu-si schimba atitudinea, atunci se anunta o formatie care va incerca sa scape din zona nisipurilor miscatoare. In schimb, AFC Filipesti pare sa fi trecut peste ultimele trei meciuri fara victorie, sperand ca pe viitor sa adune cat mai multe puncte.

Irimescu la cutit, Ojica eliminat

Pe langa fotbal, meciul dintre AFC Filipestii de Padure si Chimia Brazi a oferit si un moment neplacut. In minutul 12, la un contact intre vizitatorul Irimescu si localnicul Ojica, primul s-a lovit violent cu nasul de suprafata de joc, dupa ce jucatorul gazdelor a cazut peste fotbalistul Chimiei. Jocul a fost oprit pret de cateva minute pentru a face loc ambulantei care a intrat pe teren. Irimescu a fost urcat in salvare si transportat la spitalul Boldescu din Ploiesti. Aici, medicii l-au diagnosticat pe jucatorul Chimiei cu fractura nazala, in urma careia a fost supus unei interventii chirurgicale.

Chiar daca nu a primit nici un cartonas la faza mai sus amintita, Ojica a fost eliminat in minutul 90, la capatul a doua „galbene”, dupa ce pe primul l-a primit in minutul 22.


Comentarii


Comenteaza articolul