Your Ad Here

PRO SEBI

Septembrie 23, 2008

Au fost numeroase momentele in care l-am criticat pe tanarul antrenor al Petrolului. Am crezut atunci, si cred si acum, ca pe buna dreptate.

Sebi Tudor a facut si greseli la Petrolul, dar este un antrenor de valoare si, poate cel mai important lucru, este un om de caracter.

Sigur, in fotbalul nostru, criza pe care o traverseaza o echipa este rezolvata de conducere prin schimbarea antrenorului.Celebra sintagma “era nevoie de un soc la echipa” este leit motivul unor decizii mici, in urma carora, de cele mai multe ori, nu plateste, cu adevarat, cel vinovat.

La Petrolul, la ora cand scriu aceste randuri, situatia este tensionata. Cele trei infrangeri din sase partide nu pot fi un motiv de liniste la echipa, in niciun caz.

Inainte de startul campionatului, inca din perioada de pregatire, Sebi a avertizat ca Petrolul va avea doua probleme importante, la nivelul lotului de jucatori: portarul si juniorul din teren.

Dupa ce am vazut in jocul Petrolului in acest campionat, acestea au fost cu adevarat cauzele pentru care echipa nu a avut parcursul pe care il asteptau cei implicati, intr-un fel sau altul, in destinele gruparii galben-albastre.

Apoi, lipsa lui Cotan, un fotbalist creativ, tehnic si care se intelege de minune in jocul Petrolului cu Laurentiu Marinescu, a fost o alta problema pentru Sebi. Lasat singur in faza de constructie, Marinescu a avut parte, de fiecare data, de un “tratament special”, adversarii luandu-si masuri de precautie suplimentare in ceea ce-l priveste. Cum juniorul, indiferent care a fost el, nu a contat aproape deloc in joc si cum Budescu a fost usor de anihilat, rezultatele Petrolului nu trebuie sa surprinda atat de mult. Mai ales ca nici portarul Moraru nu a aratat ca este o solutie viabila pentru a da incredere colegilor din defensiva.

Cel mai grav lucru care s-a intamplat pana acum la Petrolul, nu este ideea tactica a lui Sebi, ci atitudinea condamnabila a fotbalistilor, care nu mai au acelasi spirit de sacrificiu ca in returul campionatului trecut.

Sebi stie aceste lucruri si le accepta. Asa cum va accepta, probabil, si o eventuala demitere.

Dar asta nu inseamna ca Sebi nu este un antrenor bun si un om de caracter.

Daca cei din conducerea clubului au invatat ceva din greselile anterioare, fie ele italiene sau romanesti, ar fi bine sa-l lase pe Sebi sa isi faca treaba.

Mingea e in terenul lor!


Comentarii


5 Raspunsuri la “PRO SEBI”

  1. IONUT. on Septembrie 23rd, 2008 11:11 pm

    Si eu sunt de acord ca Sebi sa ramana la echipa.Sunt sigur ca echipa isi va reveni si ne vom bate la promovare.FORZA PETROLUL Bonus Fara Depunere

  2. pitiku' atomic on Septembrie 24th, 2008 8:09 am

    Idem Ionut…
    Bafta Sebi…lupii trebuie sa isi revina!

  3. garfield on Septembrie 24th, 2008 2:12 pm

    sebi trebuie sa ramana. are valoare, a demonstrat-o si nu e cazul sa se mai fac alte greseli ca cele din trecut. sunt si eu pro sebi

  4. cip on Septembrie 24th, 2008 4:10 pm

    sebi lupta, nu zic, dar echipa…?

  5. lupul on Septembrie 26th, 2008 4:15 pm

    Sebi e un antrenor din tagma impatimitilor… odata cu trecera anilor va prinde si experienta, poate singurul defect pe care il are acum. Continuitatea este atuul lui, lipsa de caracter a unor jucatori si nu numai este un dezavantaj… Ar mai fi un defect…la pasiunea pe care o pune in ceea ce face Sebi uita sa ia in calcul si faptul ca traieste intr-o lume in care trebuie sa ai aliat nu doar rezultatele… Oricum, personal, sunt de partea lui si continui sa cred in capacitatea lui de a rederesa echipa.

Comenteaza articolul