Your Ad Here

UN LOT MAI SLAB VALORIC

Decembrie 16, 2008

PalimaruAnul 2008 a fost unul al extremelor pentru Petrolul Ploiesti. Daca prima jumatate a anului a adus cu ea un retur de campionat foarte bun, cu un parcurs aproape perfect si cu un joc elaborat si spectaculos, al doilea semestru a marcat un regres din punct de vedere al rezultatelor, turul editiei 2008-2009 fiind unul dezamagitor pentru gruparea galben-albastra.

Sigur, scuze se gasesc de fiecare data atunci cand lucrurile nu merg bine. Totusi, principalul argument al reculului inregistrat de ploiesteni a constat in diluarea valorica a lotului de jucatori.

 

In pauza dintre campionate, de la Petrolul au plecat patru dintre jucatorii importanti, care au dat consistenta jocului atat timp cat au evoluat la Petrolul: portarul Denys Solovyev, fundasul Razvan Tarlea, mijlocasul Laurentiu Rus si atacantul senegalez Christian Sagna. Cate un jucator din fiecare compartiment al echipei.

Daca plecarile au fost unele “cu greutate”, jucatorii care au fost cooptati in lot in locul celor plecati nu s-au dovedit a fi, nici pe departe, solutiile ideale pentru acoperirea posturilor respective.

Au venit, cu putin timp inainte de startul campionatului, Palimaru, Tincu si Straton- toti de la Poli Iasi, dintre acestia doar Tincu fiind un jucator util pentru Petrolul in turul de campionat, atunci cand nu a fost accidentat.

Tot pe ultima suta de metri in lotul ploiestean a fost cooptat si portarul Mihai Moraru, dar diferenta dintre el si rusul Solovyev este una evidenta in favoarea jucatorului care a plecat.

Si au mai aparut in lotul Petrolului cinci juniori, folositi cu precadere in faza ofensiva: Constantin Stoica, Mihai Dinu, Sebastian Baroian, Andrei Alexandru si Bogdan Nastase.

Dinolo de discrepanta dintre valoarea celor plecati si capacitatea noilor veniti de a se impune la Petrolul, gruparea ploiesteana s-a mai lovit de o problema previzibila, care nu a fost rezolvata din timp: inlocuirea juniorului Budescu, cel care a facut pasul la seniorat.

 

Si-au invatat lectia?

 

Prin plecarea celor patru nu s-a pierdut doar un contigent de fotbalisti cu experienta ci si omogenitatea echipei. Noii sositi s-au acomodat mai greu, au avut putin timp la dispozitie inainte de startul competitiei si au capotat. Cu exceptia lui Tincu, care a avut meciuri reusite in Cupa Romaniei, aportul celorlati trei seniori transferati a fost unul aproape nul.

Greselile facute in vara de conducerea administrativa nu ar mai trebui repetate si acum.

Deocamdata, fata de acelasi moment al anului trecut, lotul Petrolului este mai slab din punct de vedere valoric.

Daca vor fi transferati fotbalisti cu experienta, de care echipa are nevoie, ar fi necesar ca acestia sa nu mai apara la pregatirile echipei in ceasul al 12-lea, ci inca de la startul pregatirilor, programat pentru 7 ianuarie.

Daca nu, putinele momente de omogenitate aratate de echipa in finalul turului se vor volatiliza pentru a face loc unor jucatori cu nume, care ar putea dezamagi din nou.

Clement Palimaru e cel mai bun exemplu!

 


Comentarii


Comenteaza articolul