Nici în această pauză dintre tur şi retur nu există linişte la clubul Petrolul Ploieşti. Or, tocmai acest lucru nu şi l-a dorit managerul Vivi Răchită în tentativa de a reconstrui o echipă a Ploieştiului.
După ce a disponibilizat, la finalul anului trecut cinci fotbalişti care au făcut parte din lotul petroliştilor în turul campionatului, Răchită a mizat pe faptul că va putea completa locurile lăsate vacante de aceştia prin aducerea unor fotbalişti care îşi doresc să joace cu adevărat pentru formaţia ploieşteană în retur.
Numai că, între timp, a redevenit de actualitate datoria pe care SC FC Petrolul Ploieşti o are de achitat la bugetul statului, datorie care a depăşit pragul de 3 milioane de euro.
În aceste condiţii, sub spectrul unui eventual sechestru pe care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) îl poate pune pe bunurile clubului, nici Primăria Ploieşti nu mai poate să vireze bani în contul echipei decât pentru cheltuieli de utilitate publică.
Toate aceste aspecte, care nu ţin de latura sportivă a activităţii de la FC Petrolul, au efecte directe în transferarea jucătorilor la echipa ploieşteană.
Concret, Răchită nu prea are cum să ofere mare lucru jucătorilor pe care şi i-ar dori la Petrolul, el fiind obligat să apeleze la capacitatea acestora de a înţelegea situaţia şi să aştepte, într-un fel sau altul, reolvarea problemei.
Şi, aşa stand lucrurile, este evident că nici de această dată nu vor ajunge la echipa ploieşteană fotbaliştii de valoare pe care Vivi Răchită îi trecuse pe lista achiziţiilor, ci, mai degrabă, acei jucători care ar fi dispuşi să evolueze doar în baza unor promisiuni.
Ca şi altădată, probabil că Răchită va apela din nou la pritenii pe care îi are în lumea fotbalului românesc şi va încerca să coopteze în lot jucători fără pretenţii materiale exagerate.
Această situaţie, însă, şi obiectivul de performanţă pe care şi l-a propus Răchită – promovarea în prima ligă – se află într-o evidentă contradicţie din care, în retur, nu prea poate ieşi nimic bun pentru Petrolul Ploieşti.