Tiki – kaka

640x360_barcelona_bayern.v1360164140 De prea multă vreme am așteptat ca echipa asta care a inventat fotbalul lălăit, de posesie plicticoasă, să fie umilită și în Liga Campionilor. Nu de alta, dar falimentul anunțat al unui astfel de stil, trebuia să vină. Barcelona a pierdut la Munchen, 0-4, și putea fi chiar mai rău.  Este un moment în care toate miștourile suportate atunci când spuneam că echipa asta nu e nici pe departe fenomenală, așa cum au prezentat-o specialiștii, sunt răzbunate. Asta după ce Real mă răzbunase în Cupa Regelui.

Barcelona lui Guardiola, că Vilanova e nevinovat, a pipernicit fotbalul, l-a sufocat reducându-l la posesie. Și la simpatia pe care arbitri au arătat-o pentru echipa asta ani buni. Și în meciurile din Europa, dar mai ales în derbiurile cu Real.

S-a terminat, fotbalul s-a săturat să fie subjugat, fotbalul vrea să se joace și la cele două porți, nu să fie sugrumat de tiki – taka. Sau tiki -kaka, cum am văzut la Munchen.

Și cu Spania va fi la fel. Cu naționala Spaniei, zic!

Oricum, fără Messi, Barcelona nu ar prinde locul doi în Spania. Și la Munchen, chiar dacă a fost pe teren, la număr, Messi nu a jucat. Și s-a văzut.

În fine, bine că am văzut echipa asta făcută pulbere de către o formație care, deși nu este o favorită a mea, are tot respectul pentru mentalitatea pe care o au jucătorii ei. Aceea de a ataca poarta, indiferent de scor. Nu să plimbe mingea la infinit dacă are 2-0. Așa se joacă fotbalul! Sau așa ar trebui să se joace, în viziunea mea.

Și mai am curaj să spun că venirea lui Guardiola la Munchen nu va fi cea mai bună mutare. Bayern nu va câștiga anul viitor titlul cu 6 etape înainte de final și nu se va califica en-fanfare în finala Ligii Campionilor, așa cum a făcut-o în acest sezon. Este un rămășag pe care îl pun încă de pe acum cu toți fanii lui Guardiola.

  jogoscasinoonline.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bonus Fara Depunere