CF PREDEAL-PETROLISTUL KAPRONI BOLDESTI 2-1 (0-1)

Aprilie 18, 2009 by redactie  
Filed under Fotbal Liga a III-a

CF PREDEAL-PETROLISTUL KAPRONI BOLDESTI 2-1 (0-1)

Au marcat: Iorcic (60), Chervase (89)/Micu (35).

Petrolistul Kaproni a pierdut, vineri, la Predeal o partidă în care arbitrii au făcut tot posibilul pentru ca punctele să rămână în contul gazdelor. Brigada formată din Cristian Brânduşa - Giani Drăguşin şi Ionel Rădulescu (toţi din Călăraşi) şi-a arătat intenţiile încă din prima repriză, când „s-a încălzit” cu câteva cornere acordate aiurea pentru gazde şi câteva faulturi ale braşovenilor trecute cu vederea, dar n-a avut ce face la golul marcat de Micu, din apropiere, după un corner de pe stânga al lui Gherghe, la care marcajul adversarilor a fost extrem de larg (35).

Simţind că gluma se îngroaşă, cei trei „cavaleri” au început în forţă repriza secundă, oferindu-le amfitrionilor lovituri libere cu nemiluita din toate zonele terenului, în timp ce boldeştenii au primit cu greu câte un fault în propria jumătate de teren. Şi, în minutul 60, la o lovitură liberă de la jumătatea terenului, din lateral stânga, aruncată în careu, B. Rădulescu se pregătea să prindă mingea la 8 metri de propria poartă, când Iorcic, venind din spate, i-a furat-o cu braţul drept, trimiţând-o direct în plasă. Protestele au fost inutile, Cristian Brânduşa profitând, chiar, de ocazie pentru a acorda nu mai puţin de trei cartonaşe galbene lui Puchea, Nenciu şi Rădulescu. În plus, Dragoş Mihalache a fost eliminat, tot pentru proteste, ajungînd dincolo de gardul din spatele băncii de rezerve.

Decis să rezolve meciul repede, „centralul” călărăşean a aşteptat prima lovitură liberă la care gazdele au aruncat din nou mingea în careu - singurul plan tactic al lor, de altfel - şi a acordat penalti la căderea lui Şerban, de lângă Secreţeanu (64). În plus, i-a arătat şi al doilea cartonaş galben mijlocaşului „petrolist” (primul venise două minute mai devreme, pentru proteste la un fault), şi i-a lăsat pe oaspeţi în inferioritate numerică. Ghinion, însă, acelaşi M. Şerban a tras pe lângă poartă de la „punctul cu var”, aşa că brigada din Călăraşi mai avea de tras.

Asistentul Ionel Rădulescu a avut o singură „scăpare” şi l-a lăsat pe Gherghe să se ducă singur spre poartă - din poziţie regulamentară, totuşi - însă aripa stângă a boldeştenilor a tras în portar (76), spre uşurarea gazdelor şi a brigăzii de arbitri. Apoi, „tuşierul” n-a mai greşit şi a stat cu fanionul sus la fiecare atac al vizitatorilor, chiar dacă jucătorii lui Mihalache plecau din poziţii regulamentare. Dincolo, ofsaidul era „cu handicap”, 2-3 metri fiind o marjă acceptată de Giani Drăguşin, în vreo două situaţii în care predelenii nu au reuşit să speculeze avantajul creat de asistent.

Timpul presa, aşa că arbitrul Cristian Brânduşa a înţeles că trebuie să ia o nouă decizie majoră: în minutul 89, la o minge aruncată peste apărarea oaspeţilor, B. Rădulescu a avut prim-planul, dar a fost atacat cu talpa sus de un adversar, scăpând balonul, care a fost urmărit, în careu, uşor lateral dreapta, de un fotbalist al gazdelor. Acesta a centrat înapoi, pentru şutul lui Chervase, din 7-8 metri, blocat, cu pieptul, de Nenciu, la 2 metri de linia porţii. Brânduşa (părea băiat, totuşi, după faţă) a dat imediat penalti, dovedind o umbră de bun-simţ prin decizia de a nu-i acorda boldeşteanului nici măcar cartonaş galben, care ar fi fost al doilea al partidei, ca să nu mai vorbim de un roşu direct, cum ar fi impus faza dacă acesta ar fi blocat, într-adevăr, balonul cu mâna (89). A executat Chervase, în stânga portarului, însă B. Rădulescu a ghicit colţul şi a respins, din păcate, în faţă, la acelaşi jucător al Predealului, care a trimis în poarta goală, spre bucuria gazdelor şi uşurarea arbitrilor, care cine ştie ce ar mai fi inventat dacă faza nu se încheia în mod fericit. Între timp, „centralul” făcuse curăţenie pe banca oaspeţilor, de unde îi eliminase şi pe „secundul” Dorel Mihalache şi pe directorul sportiv Marian Ilie, pe primul pentru proteste, iar pe al doilea pentru că… încerca să-l calmeze pe Dorel.

De la margine s-au arătat 4 minute de prelungiri, dar după circa 120 de secunde s-a fluierat finalul, emoţiile fiind astfel risipite definitiv de eroul principal al întâlnirii, Cristian Brânduşa.

Totul, sub privirile observatorului Nicolae Tilihoi, care a stat lângă banca de rezerve a gazdelor, „încălecând” un scaun pus la dispoziţie de organizatori.

 Pentru Kaproni, au jucat: B. Rădulescu - Puchea, Lungu, Nenciu, Dobrinoiu - G. Bociu (75 Copilu), Secreţeanu, Micu, Gherghe - Fl. Gheorghe, Văduva (71 N. Iacob).

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!