SANSA TINERILOR FOTBALISTI

Ianuarie 25, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Editorial

Exista, in acest moment, in fotbalul prahovean, doi antrenori care tin cu dintii la promovarea tinerilor in echipele pe care ei le antreneaza. Este vorba despre Eusebiu Tudor- la Petrolul, si Stefan Preda - la Chimia Brazi.

Tudor a luat in pregatirea centralizata de la Govora nu mai putin de 7 juniori, si ar fi luat chiar 8 daca Ionut Codreanu nu ar fi facut otita. Cu riscul de rigoare, tinand cont de obiectivul Petrolului, Tudor a promovat si vrea sa promoveze in continuare, jucatori tineri si foarte tineri, lucru care, in esenta, este chiar mai important decat un obiectiv efemer.

Chiar si atunci cand nu va ma fi antrenor al Petrolului el „risca” sa fie apreciat de cei care vor urma pentru curajul de a da o sansa acestor copii. Ca sa nu mai spunem de jucatorii in cauza, care nu vor uita niciodata ca au debutat in echipa de seniori a clubului in mandatul lui Sebi.

La Chimia Brazi, Preda pare sa isi fi facut bine calculele.

Daca lupta pentru retrogradare nu mai reprezinta o competitie in sine tinand cont de retragerea anumitor echipe, de ce sa nu promoveze tineri care, in viitor, ar putea sa insemne ceva pentru fotbalul prahovean?

Dincolo de trecutul lor comun, ca fotbalisti la Petrolul, cei doi antrenori sunt legati si de aceasta dorinta de a da o sansa tinerilor jucatori, sansa pe care au avut-o si ei candva.

Comments

One Comment on "SANSA TINERILOR FOTBALISTI"

  1. ionutM on Lun, 26th Ian 2009 7:16 am 

    Mai bine mai tarziu decat niciodata. Trebuia sa se ajunga si la noi la o anumita normalitate in privinta jucatorilor tineri.
    E bine cand antrenorii au viziune in ceea ce priveste potentialul acestor copii care pot deveni piese de baza ale echipelor mai ales in cazul echipelor de liga a II-a si a III-a unde achizitiile de jucatori sunt limitate ca si fondurile de care dispun cluburile.

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!