FRANTURI DINTR-UN DERBY…

Februarie 13, 2009 by redactie  
Filed under Baschet Divizia A

 

Meciul a fost precedat asa cum era si normal de un moment de reculegere tinut in memoria handbalistului Marian Cozma, fost component al echipei nationale si al clubului Dinamo Bucuresti. Mai multi dintre jucatori au aprins lumanari la intrarea in sala Olimpia, langa fotografia uriasului pivot roman, ucis fara mila in Ungaria. Dupa cateva secunde in care gandul ca cei mai buni sunt chemati prea devreme in ceruri ne-a chinuit din nou, s-a dat startul derby-ului de traditie din baschetul romanesc.

In primul sfert, cele doua formatii au practicat un joc destul de incalcit. Asesoft a condus cu 10-2, insa Dinamo a revenit si a egalat pe mana veteranului Claudiu Fometescu. 44 - 26 a fost scorul la pauza, ofensiva devenind mai puternica odata cu intrarea zburatorului Jones si a lui Burlacu, la primul derby Asesoft-Dinamo de la revenirea in Romania Daca Arnautovic s-a putut declara multumit intr-o buna masura de aparare, tehnicianul lui CSU a avut ce sa le reproseze elevilor sai la vestiar: multe mingi pierdute usor si un procentaj slab din afara semicercului.
Din tabara “cainilor” doar Williams a mai muscat, reusind niste faze frumoase sub panoul Asesoftului, finalizate prin cos cu panoul sau slam-dunk. Pe debutul celui de-al treilea sfert, Asesoft s-a desprins pe tabela. Reusitele de la distanta ale lui Cepulis si Krauser, patrunderile lui Burlacu si Jones si dunk-ul lui Griffith au dus scorul la 55-31. Fometescu a fost responsabil cu punctele pentru “alb-rosii”, inscriind din afara semicercului si de la libere, dupa un fault tehnic primit de Burlacu. Acesta le-a reprosat arbitrilor fiindca au fluierat mult prea usor unele contacte, lucru adevarat de altfel. Un slam-.dunk al lui Kiril Pavlovski pe langa Virgil Carutasu a scazut diferenta sub 20 de puncte, dar Rashard Griffith a fost hotarat sa termine meciul cu “double-double”, recuperand de multe ori in ofensiva si inscriind prin dunk sau semicarlig atunci cand s-a ivit ocazia. “Little Shaq” a incheiat si sfertul al treilea, marcand un cos norocos de la semidistanta in ultima secunda. El a colaborat foarte bine sub panouri cu ceilalti pivoti, Carutasu, Curtis si Burlacu, in acest meci contand foarte mult aportul oamenilor mari ai lui Arnautovic.

Pana la final, Dinamo a incercat sa reduca din handicap si sa forteze o rasturnare spectaculoasa dar ulciorul nu a mai mers la apa precum in amicalul castigat de caini inainte de startul returului. Krauser si Cepulis au iesit la rampa si au lamurit situatia, eforturile lui Reaves, un jucator inconstant, au fost frumoase dar inutile, iar duelul cu cea mai longeviva echipa din Divizia A a fost castigat de Asesoft cu scorul de 88 la 72. Pe 22 februarie, de la ora 19, CSU va intalni in sala Olimpia pe U Mobitelco Cluj Napoca, intr-o reeditare a finalei de anul trecut.

Autor: Ionut Georgescu (Site oficial CSU Asesoft Ploiesti)

Declaratie Mike Jones 
Jucatorul american al echipei CSU Asesoft Ploiesti - Mike Jones, a bifat 23 de minute de joc in meciul pe care formatia campioana a Romaniei l-a disputat in compania celei mai titrate echipe din baschetul romanesc - Dinamo Bucuresti. Baschebalistul de 1.95 metri a izbutit 22 puncte (10/14 la aruncarile din actiune, toate punctele au fost realizate prin reusite din actiune) si o recuperare, cu o greseala personala. CSU Asesoft a castigat cu scorul de 86-72. Jones a avut 19 la capitolul eficienta si la sfarsitul meciului ne-a declarat urmatoarele:
“A fost un meci destul de usor. In general meciurile cu Dinamo reprezinta o provocare pentru echipa noastra si pentru toata lumea in campionat. Trebuie sa ne aparam mereu foarte bine, deoarece Dinamo este o echipa eficienta la libere si are jucatori foarte rapizi.
Nu consider ca acest meci a fost un antrenament pentru cel cu U Mobitelco Cluj. Nu stiu la ce sa ma astept de la meciul cu Cluj, dar cu siguranta ca va fi o noua provocare serioasa.”

numaibaschet.ro

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!