MAI RAR IN FOTBALUL PRAHOVEAN: CHIMIA BRAZI-O SANSA PENTRU TINERI!

Martie 17, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Fotbal Liga a III-a, Stirea zilei 5

Romulus OlteanuCopiii care joacă fotbal în cadru organizat şi care termină perioada de juniorat au prea puţine variante pentru a continua activitatea fotbalistică Prea puţine cluburi sunt dispuse să dea o şansă tinerilor, mai ales acelora din Prahova, multe cluburi fiind tentate să ia juniori de la echipe din alte judeţe, pentru că, vezi Doamne, sunt mai valoroşi.

Se întâmplă acest lucru din cauză că mulţi dintre conducătorii echipelor prahovene de fotbal optează pentru obţinerea de rezultate imediate, nedorind ca echipele pe care le patronează să experimenteze prin aducerea unor jucători foarte tineri a căror integrare ar necesita timp şi sacrificarea unor rezultate.

Nu este cazul celor de la Chimia Brazi, acolo unde chiar preşedintele Romulus Olteanu dă tonul pentru crearea unei echipe în care tinerii să aibă şanse de afirmare.

E o idee cât se poate de simplă. Ca şi în alte activităţi, nu mă interesează funcţia, ci dezvoltarea competenţei. Aşa e şi la fotbal. Nu pot spune că nu aş vrea rezultate imediate, dar este mult mai important pentru noi ca să creăm un mediu propice pentru ca tinerii fotbalişti să crească în valoare. Aceasta a fost şi ideea pentru care am optat pentru menţinerea lui Ştefan Preda la conducerea tehnică a echipei. Un antrenor tânăr pentru o echipă tânără. Dacă vor creşte în valoare aceşti fotbalişti tineri şi foarte tineri, vom avea timp să vorbim şi despre rezultate“, ne-a declarat Romulus Olteanu, preşedintele Chimiei Brazi.

Chiar dacă nu este o echipă din fotbalul “mare”, Chimia Brazi are toate şansele să ajungă un nume important, cel puţin în Prahova, dacă nu va abandona ideea de promovare a tinerilor. De urmărit!

 

 

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!