BATUTI DE FOSTUL JUCATOR-ASO SLANIC-ARTSANI PAULESTI 1-0 (1-0)

Martie 23, 2009 by Cristi Damian  
Filed under ASO Slanic, Fotbal AJF

ASO SlanicArenă: “ASO”, Slănic. Asistenţă: circa 200 de spectatori. A marcat: Pilică (41).

ASO: Bădulescu - Solomon, Rădulescu (cpt), Scarlat - Moroiţă (90 Gherghinoiu), Geangu, M. Ioniţă, Sabău, Pilică (90 Petrescu) - Cursaru (53 V. Ioniţă), Cojanu (89 Mocanu). Rezerve: Horne - Catrina, Damian. Antrenori: Gheorghe Toma şi Florin Burnescu.

ARTSANI: Banu (cpt) - Rusu, Tănase, Neacşu, Stoica - Buzatu, Gagiu, Costache (4 Pârvu), Cr. Vasile - Săbăreanu, Ungureanu. Rezerve: I. Vasile, Barbălată, Ştefan, Ursulescu. Antrenor: Daniel Iancu.

Au arbitrat: Adrian Illyeş (Ploieşti) - Eduard Pârâianu (Nedelea) şi Banu Bogdan (Ploieşti). Observator AJF: Constantin Ciocoiu (Băicoi).

Cartonaşe galbene: Sabău (38), Geangu (62), V. Ioniţă (74)/Gagiu (50), Stoica (64), Pârvu (65), Tănase (70).

Jucătorul meciului: Tatian Solomon.

 

Derbiul Liga B Prahova, seria VEST, s-a consumat la finele săptămânii trecute la Slănic, acolo unde s-au întâlnit primele două formaţii clasate: ASO din localitate şi Artsani Păuleşti.

La capătul unui meci extrem de disputat, unde miza punctelor şi-a pus amprenta pe evoluţia jucătorilor celor două formaţii, gazdele au izbutit să câştige cu scorul de 1-0, singura reuşită a întâlnirii fiind semnată de către Gabriel Pilică (minutul 41), acesta fiind un fotbalist transferat în această iarnă chiar de la adversarii slănicenilor.

După un început mai bun al gazdelor, care nu au ştiut să profite de o eroare a portarului oaspete, fotbaliştii din Păuleşti au echilibrat partida şi au împins jocul spre buturile adverse. La 0-0, atacantul vizitatorilor Ungureanu a avut două şanse clare a marca, dar şutul acestuia fie a fost parat de portarul Bădulescu, fie a trimis pe lângă poartă. În rest, defensiva condusă de fostul “găzar” Marius Rădulescu a respins toate baloanele, acesta din urmă fiind, la cei 39 de ani ai săi, un adevărat exemplu de pregătire şi devotament pentru jucătorii mai tineri de pe teren.

Începutul actului secund s-a desfăşurat după aceleaşi repere, oaspeţi atacau,  în timp ce gazdele respingeau cu succes fiecare balon. Odată cu scurgerea timpului jucătorii formaţiei vizitatoare au început să lase mai multe spaţii în defensivă, permiţându-le amfitrionilor să-şi creeze câteva ocazii de a marca. Dar, imprecizia jucătorilor gazdă a făcut ca tabela de marcaj să nu se modifice în favoarea lor. Până la final, singura ocazie mai notabilă au avut oaspeţii, mijlocaşul Gagiu a lovit bara transversală dintr-o lovitură liberă, de la 25 metri lateral stânga.

Meciul s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor, scor 1-0, dar Artsani Păuleşti a rămas pe primul loc, cu o zestre de 45 de puncte, în timp ce slănicenii au cu unul mai puţin.

 

Schimbări în structura ambelor echipe

 

În tribuna meciului de la Slănic s-a aflat şi antrenor Constantin “Chibrit” Ştefan, cel care de ceva timp s-a retras din peisajul fotbalistic judeţean. Actualmente este consilier local în comuna Păuleşti şi, totodată, ajută echipa locală de fotbal ori de câte ori este nevoie. Altfel, formaţia ASO Slănic are, începând din acest retur, un nou sponsor, în persoana consilierului judeţean Vasile Todosia. Venit în oraşul Slănic pentru a revitaliza staţiunea prahoveană din punct de vedere economic, în planurile lui Todosia va intră şi sportul local, după ce acesta a fost lăsat uitării de către autorităţile locale.

 

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!