CS BRAZI VA AVEA ECHIPA DE DIVIZIA A LA…FOTBAL

fotbal_feminin După cum se ştie, în vara anului trecut, la Ploieşti, (re)apăruse pe prima scenă fotbalistică a ţării, după mulţi, foarte mulţi ani, formaţia feminină Galaxy Ploieşti care, chipurile, urma să fie sprijinită de către patronul acesteia, dar şi de către diriguitorii fotbalului judeţean!
 ” Vom face toate eforturile financiare necesare pentru acestă echipă de fotbal feminin” se lăudau, atunci, atât patronul noii grupări înfinţate cât şi oficialii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova. Din păcate, promisiunile făcute n-au fost onorarate şi ehipa, firesc, din cauza neprezentărilor la meciuri, în mod repetat, a fost exclusă din campionat!
Acum, însă, s-a ivit oportunitatea reînscrierii acestei echipe, tot în Divizia “A”, dar sub titulatura Clubului Sportiv  Brazi, acolo unde factorii de decizie ai cunoscutei comune prahovene – primarul, viceprimarul şi consilierii locali – au decis – deja, să se implice în viaţa acestei echipe feminine de fotbal de pregătirea căreia se va ocupa tot “tăticul adoptiv”, Gheorghe Mihai. De remarcat este şi faptul că echipa feminină va începe pregătirile de săptămâna viitoare, după ce antrenorul echipei va definitiva lotul sportivelor şi programul de antrenament. Toate componentele acestei formaţii vor primi, pentru început, gratuitate pe mijloacele de transport de la domiciliu la baza sportivă şi, ulterior, vor mai putea beneficia şi de alte avantaje pe care Primăria din Brazi va încerca să le găsească din resurse proprii.
Pentru că până la începerea noului campionat este o perioadă destul de lungă, de circa şase luni, tehnicianul acestei grupări va putea parcurge şi câteva etape de selecţii în zonă, şi nu numai, urmând ca până la debutul în noua ediţie de campionat 2010 – 2011 să se prezinte cu un lot valoros, omogen, cu care să facă faţă rigorilor unei competiţii suficient de pretenţioase.
De altfel, în cursul acestei zile, Gheorghe Mihai a fost împuternicit de către Primăria comunei Brazi să se deplaseze la sediul Federaţiei Române de Fotbal pentru a vedea ce formalităţi ar trebui îndeplinite pentru trecerea echipei de fotbal feminin în administrarea acesteia, taxele şi sumele necesare legitimării spotivelor la noul club, precum şi alte probleme tehnice legate de viitorul acestei grupări.Ca martor ocular al unei discuţii purtate, chiar ieri, la sediul Primăriei din Brazi, acolo unde au mai fost prezenţi primarul Ilie Radu, vicele Leonaş Radu şi antrenorul Gheorghe Mihai, am reţinut că, deja, s-a discutat în Consiliul Local preluarea echipei de fotbal feminin şi nu au fost obiecţiuni, consilierii ca şi cei doi înalţi oficiali prezenţi la masa tratativelor fiind, chiar, entuziasmaţi de ideea că vor avea, în premieră absolută, o echipă de Diviza “A” în comuna lor!
La finalul întrevederii, viceprimarul Leonaş Radu, el însuşi fiind cu mulţi ani în urmă un fotbalist important pentru Unirea Brazi, din acea perioadă, întrebat de unde şi până unde s-a hotărât aducerea unei echipe feminine la Brazi, ne-a declarat: “La solicitarea antrenorului Gheorghe Mihai, discutând apoi, şi cu domnul primar, am considerat că nu ar fi rău să ne implicăm în acest proiect interesant! Asta cu atât mai mult cu cât noi avem, deja, o structură  sportivă bine organizată, conform legislaţiei în vigoare. Considerăm că participarea echipei feminine la nivelul primei divizii ar fi un câştig şi pentru imaginea comunei noastre. Dacă vom avea şi rezultate bune, cu atât mai mult şi imaginea Prahovei va avea de cîştigat, fiind singura formaţie din judeţ!”.
Din discuţia purtată cu viceprimarul Radu Leonaş am mai aflat că, “în prima şedinţă a Consiliului Local, care va avea loc la începutul săptămânii viitoare, vom aloca şi bugetul necesar desfăşurării activităţii fotbalului feminine. Văzând şi voinţa consilierilor de a susţine acestă echipă, cu siguranţă nu vor fi probleme de validare a bugetului”.
Aşadar, acolo unde sunt oameni inimoşi, dar şi posibilităţi, sportul nu poate să moară!
Felicitări, domnilor…”investitori”! Pentru că să ai echipă de fotbal, fie şi feminin, la nivelul Diviziei “A” este o mândrie.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!