MOMENTUL 0 AMANAT?

negoitescu A existat în fotbalul românesc, cel puţin la nivel declarativ, un „moment 0”, atunci când preşedintele de la FCM Bacău, Dumitru Sechelariu, a propus public, celorlalţi preşedinţi ai cluburilor din prima ligă, să lase deoparte orgoliile şi jocurile de culise şi să-şi dea mâna pentru însănătoşirea fotbalului românesc. Mai pe şleau, să elimine „blaturile”.

Că „Seche” a fost luat la mişto atunci este o altă poveste, mai ales că el nu era chiar cea mai credibilă persoană pentru a lansa astfel de propuneri „pe piaţă”.

La ceva ani distanţă de la acel episod, şi la un alt nivel, preşedintele de la Petrolistul Kaproni Boldeşti, George Negoiţescu, a propus conducătorilor de la echipele de fotbal prahovene care evoluează în Liga a III-a să dea deoparte ambiţiile mărunte şi să încerce, odată pentru totdeauna, să nu se mai bucure de necazul celorlalte competitoare din judeţ, ci să se ajute între ei.

Nu de alta, dar de foarte multă vreme, atunci când o formaţia prahoveană pierde, se găsesc mereu unii „conducători” să arate cu degetul spre neputinţa altora.

Ei bine, nici nu a lansat bine Negoiţescu această idee că a şi primit un răspuns din partea lui Lucian Rădulescu, de la Chimia Brazi.”Respect opinia domnului Negoiţescu, dar nu ader la ea”, a precizat Rădulescu.

Culmea, la nivel declarativ, cei doi ar putea să pară că nu sunt de acord, dar, în realitate, şi Negoiţescu şi Rădulescu „vorbesc aceeaşi limbă”. Dar atunci când se întâlnesc doar ei, nu şi public. Asta pentru că unul vrea să pară împăciuitor, iar altul „Gică contra”.

Aşa că, „marea împăcare” dintre echipele prahovene din Liga a III-a rămâne doar un obiectiv de atins într-un viitor care pare din ce în ce mai îndepărtat.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!