NU TRAGETI IN BOZGA!

bozga_abatut După meciul dintre Săgeata Stejaru şi Petrolul Ploieşti, din prima etapă a returului Ligii a II-a, fundaşul Jean Bozga a fost găsit ţap ispăşitor pentru rezultatul de egalitate înregistrat, de mai toată lumea implicată, direct sau indirect, în viaţa echipei ploieştene.

Trebuie precizat, din capul locului, faptul că Bozga, pe care în trecut l-am criticat pentru viaţa extrasportivă, a avut o evoluţie contrsatantă, fiind înger şi demon pe parcursul derulării partidei în cauză. Dar, de aici şi până la a-l face responsabil de rezultat, este cale lungă.

Concret, Bozga a greşit grav la primul gol marcat de Săgeata, fiind poziţionat greşit şi nemaivând timp să intre în marcaj. Apoi, tot în prima repriză, el a luftat la marginea careului de 16 metri şi i-a dat posibilitatea lui Ştefan Ciobanu să rămână singur cu portarul Andrei Vlad.

Acestea au fost cele două mari greşeli ale lui Bozga, pentru că, la eliminarea sa din minutul 78, el a procedat logic, preferând să iasă din teren decât să îi dea şansa lui Chiţu să marcheze golul al treilea al gazdelor.

Mai mult, fără golul marcat de Bozga, cu o frumoasă lovitură de cap, Petrolul nu ar fi fost în situaţia confortabilă de a conduce la pauză.

Toate aceste aspecte, puse cap la cap, dau imaginea completă a evoluţiei lui Bozga, una care nu a fost nici pe departe „catastrofală”, aşa cum au numit-o unii, ci contrastantă.

Îmbucurător pentru Jean este faptul că managerul Vivi Răchită nu se află printre cei care îl arată cu degetul doar pe Bozga, pentru rezultatul de la Stejaru fiind „vinovată” toată echipa.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!