LA KAPRUN A IESIT SOARELE. PENTRU PETROLUL?

Petrolul Ploiesti KaprunOra 10.30. Autocarul Petrolului coboara lin strazile Kaprunului spre terenul de antrenament. Jucatorii abia asteapta sa faca o sedinta de pregatire pe o vreme prielnica, dupa ce, pret de zile bune, s-au luptat cu ploaia.

Dupa obisnuitele miscari de acomodare se trece la antrenamentul tactic. Se lucreaza mult fazele fixe, pentru ca, 3 din cele 4 goluri primate in meciurile cu Energie Cottbus si FSV Frankfurt au venit ca urmare a unor astfel de faze.

Palimaru impresioneaza la jocul aerian, dar rateaza mult si este luat la rost de colegi.Cotan nu vrea sa riste si este un spectator de lux la antrenament. Din cand in cand mai gaseste timp sa faca pe maseurul, la solicitarea lui Mutiu(foto).

Lazar centreaza din toate pozitiile, Marinescu face de toate, iar Budescu trage din greu pentru a prinde un loc de titular in noul sezon. Sebi Tudor, ca un dirijor, face gesturi ample pentru a le explica fotbalistilor ce vrea sa le ceara, striga, se agita, exact ca la un meci.

Timpul trece pe nesimtite la poalele Alpilor si antrenamentul se incheie la ora 12.30 cu o saritura a lui Bozga peste gardul imprejmuitor al terenului( gard inalt, de 1.70).

Echipa se imbarca in autocar si pleca spre hotel, iar Sebi Tudor si doctorul Bulata vin agale, la pas pe strazile incredibil de curate din Kaprun.

Dupa o scurta sedinta foto, cu obiective din statiunea austriaca, ne asezam in holul hotelului la o discutie libera. Mutiu, Stana, Stoica, Minciuna, Baroian si Panaite sunt increzatori ca echipa poate sa promoveze in sezonul care sta sa inceapa. Minciuna si Mutiu sunt cu gandul la familii si parca ar vrea ca revenirea in tara sa aiba loc mai devreme. Baroian viseaza sa joace la Real Madrid, dar este pus la punct de Mutiu: ”Nici nu iti dai seama ce sansa ai sa faci parte din lotul Petrolului. Eu, la varsta ta, am tras din greu pentru a ajunge la o echipa de liga a doua. Tu esti viitorul echipei, dar ai de muncit pentru a deveni cineva!”, l-a sfatuit, parinteste Mutiu pe Baroian.

Stana ar vrea sa fie titular, dar stie ca doar muncind mai mult poate sa-si convinga antrenorul ca merita acest lucru, Panaite recunoaste ca a gresit la un gol in meciul cu Frankfurt, iar Alin Stoica spune ca nu il mai doare genunchiul si ca este optimist in privinta revenirii rapide la antrenamente.

La 21.45 baietii urca in camere. Sebi era in hol si nu e loc de invoiala atunci cand vine vorba de program. S-a lasat intunericul peste Kaprun.

Au ratat Kaprun Fest

Parada KaprunChiar daca, la doi pasi de hotel Antonius, locul in care este cazata echipa, festivalul dedicat zilelor Kaprun-ului este in toi, jucatorii Petrolului au ratat evenimentul. Programul de antrenament este solicitant si odihna este absolut necesara. Paradele stradale (foto), dansurile de la castelul din localitate, simularile de turnir, cantecele, toate sunt spectaculoase, dar nu pentru fotbalistii Petrolului. Ei au preferat plimbarile, filmele sau tenisul de masa, capitol la care sarbul Igor Vasic este numarul 1. In rest, fara internet, desi stau la un hotel de patru stele, ploiestenii se cam plictisesc in asteptarea antenamentelor ce vor urma.

A fost o zi frumosa la Kaprun!

 

Edi Moldovan

Cotan Mutiu Odoroaba

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!