DEFENSIVA INCONSTANTA

Unul dintre motivele pentru care Petrolul Ploiesti a avut un tur de campionat departe de asteptari il reperezinta faptul ca defensiva echipei a fost una inconstanta pe parcursul turului de campionat.

Inceputul sezonului a fost unul foarte slab pentru aparatorii Petrolului, formatia ploiesteana primind gol in sase din primle sapte meciuri!

Un bilant foarte slab pentru defensiva unei formatii care avea ca obiectiv promovarea in prima liga.

Faptul ca echipa a avut un reviriment in planul rezultatelor in a doua parte a turului de campionat a fost reliefat si de golurile putine pe care Petrolul le-a incasat. In ultimele opt meciuri din prima parte a competitiei, doar in doua echipa a mai primit gol: 1-1 la Snagov si 2-3 cu Progresul.

In total, Petrolul a incasat 16 goluri in 15 partide- 8 in meciurile jucate pe teren propriu, 8 in partidele sustinute in deplasare.

Explicatiile pentru aceasta evolutie inconstanta a defensivei Petrolului sunt multiple.

In primul rand, Bozga, poate cel mai important dintre fundasii centrali ai Petrolului, a avut o forma precara la inceputul sezonului, fiind si eliminat in meciul de la Galati, cu Dunarea. Apoi, accidentarea lui Alin Stoica, in stagiul de la Kaprun, dinaninte de startul sezonului, a facut ca el sa fie indisponibil la inceputul campionatului.

O mare problema a fost cauzata de jocul modest al lui Ghita, ca fundas stanga, de multe ori antrenorul Sebi Tudor fiind nevoit sa improvizeze, trimitandu-i pe acest post fie pe Costache, fie pe Mihai Tudor. Ezitarile portarului Moraru, lipsa de omogenitate a cuplului de mijlocasi defensivi si lipsa de eficienta a juniorului in faza de aparare au fost alte motive pentru care echipa ploiesteana a primit prea usor goluri, in anumite meciuri din prima parte a competitiei.

Si, taman cand lucrurile incepusera sa mearga bine in apararea Petrolului, s-a incheiat turul de campionat.

In aceasta iarna, lucrurile par a fi intrat pe un fagas normal. Daca fundasii Petrolului vor fi apti de joc, randamentul formatiei in faza de aparare ar putea creste, ajungand la parametrii din returul campionatului trecut, atunci cand Petrolul a incasat doar 7 goluri in 17 partide.

Aristan – pe postul de fundas central – si sarbul Vladimir Jovanovic – pe postul de fundas stanga – pot fi solutiile necesare pentru intarirea unei defensive care a fost de nerecunoscut in primele etape ale acesti editii de campionat. 

 

 

Leave a Reply

Bonus Fara Depunere