NEPREGATITI IN DELTA

Aprilie 12, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Fotbal Liga a II-a, Stirea zilei 5

 

gol_delta_tulcea_penaltyFără nicio emoţie. Aşa s-a impus Delta Tulcea în meciul cu Petrolul, gruparea de la malul Dunării consolidându-şi poziţia secundă în clasament, cea care asigură participarea în primul eşalon în sezonul viitor.

Cum a „reuşit” o echipă (Petrolul) care avea o serie pozitivă, cu două victorii consecutive- una chiar pe terenul liderului Ceahlăul Piatra Neamţ- să se prezinte atât de slab la un asemenea meci este o întrebare care şi-ar putea găsi răspunsul în afara terenului de joc.

Asta pentru că pe teren, Petrolul a fost o formaţie ruptă total de ritmul jocului.

Apariţia lui Ghiţă în flancul stâng al defensivei şi prezenţa lui Mihai Tudor în centrul liniei mediane, lângă Stana, nu au fost mutări care să aducă un plus pentru ploieşteni. Ba dimpotrivă. Ambii fotbalişti au evoluat slab, fiind luaţi la rost de puţinii spectatori prezenţi în tribunele arenei Ilie Oană. Mai mult, Coţan, Tincu şi Budescu s-au întrecut în greşeli, nici măcar reintrarea lui Marinescu- după o lugă pauză cauzată de o accidentare- nefiind una de bun augur.

De partea cealaltă, oaspeţii şi-au văzut de joc, mai ales că nu au fost deranjaţi prea mult.

În minutul 30, după o lovitură de colt, Moraru a ieşit pe sub minge, Anton a profitat de eroarea portarului petrolist şi a trimis în faţa porţii, de acolo Vişan Creţu marcând fără probleme.

După 0-1, Stana a ameninţat poarta lui Olteanu, dar şutul lui slab din 14 metri nu l-a pus în dificultate pe portarul oaspeţilor.

Cu Marinescu în teren încă din minutul 46, Petrolul a dat senzaţia că poate reveni pe tabela de marcaj, dar Coţan şi noul intrat Marinescu au rata din poziţii favorabile. Pe contraatac, Costescu a fost faultat în careu de Odoroabă, iar Coconaşu a transformat cu siguranţă penalty-ul just acordat de arbitrul Adrian Stănescu, stabilind scorul final, 0-2.

Finalul meciului a adus două ocazii mari, câte una pentru fiecare echipă: Nkongue a scăpat singur şi a trimis în bara transversală, pentru ca, la ultima fază a meciului, Coţan să trimită şi el în bara din dreapta a porţii apărate de Olteanu. Oricum, nu mai conta!

După meci, Sebi Tudor, uşor stânjenit de situaţie a punctat că echipa lui a făcut cel mai prost joc din retur, în vreme ce Constantin Gache, antrenorul Deltei, a tras concluzia că Petrolul a jucat… bine. Ce putea să spună?!!

În acest mod, Petrolul a pierdut al 6-lea meci în faţa Deltei Tulcea, din cele 8 disputate de cele două grupări de când ploieştenii au retrogradat în Liga a II-a.

 

 

Petrolul Ploieşti- Delta Tulcea 0-2 (0-1)

 

Stadion : Ilie Oană

Spectatori: 300

Au marcat: V. Creţu 30, Coconaşu 64 (penalty)

 

Petrolul Ploiesti: Moraru- Odoroabă( 74- Dumitru), Costache, A. Stoica, Ghiţă- Stana, M. Tudor- Budescu(69- Muţiu), Tincu(46- Marinescu), Coţan- Arnăutu jogoscasinoonline.eu

Antrenor: Eusebiu Tudor Bonus Fara Depunere

 

Delta Tulcea: Olteanu- Filip, Grigorov, Valdes, V. Creţu(60- Horovei)- Lucan- Anton, Coconaşu, N. Creţu- Borza(75- Nkongue), Costecu(83- Furdui)

Antrenor: Constantin Gache

 

Arbitri: Adrian Stănescu- Mircea Orbuleţ, Claudiu Florea- toţi din Bucureşti

 

Cartonaşe galbene: Odoroabă 63, A. Stoica 64, Costache 68, Coţan 76, Dumitru 82/ Valdes 76, N. Creţu 86

 

Jucătorul meciului: Cristian Coconaşu

 

 

Comments

One Comment on "NEPREGATITI IN DELTA"

  1. claudiu toader on Lun, 13th Apr 2009 10:33 am 

    Edi, de ce nu spui adevarul in fata? Iti este tare greu, asa-i? De fapt, nici nu mai este cazul, ca a vazut un intreg judet ce a fost sambata dimineata la Ploiesti. Doar lipsa probelor face ca Petrolul sa se spele pe maini si de data aceasta, cand aproape toti iubitorii fotbalului stiau inca de la meciul cu Dunarea Galati ca etapa urmatoare, pe teren propriu, gazarii vor ceda meciul Deltei. Sa urasti de moarte o trupa din acelasi oras, care vrea sa promoveze cand tu nu esti in stare sa faci acest lucru, dar ea macar incearca, iar tu ajuti a cata mia oara Tulcea sa vanda locul doi posibilei retrogradate Farul, este strigator la cer. Spuneti lucrurilor pe nume, fara frica, pentru ca suntem o tara libera si democrata, sau cel putin asa pretindem noi, muritorii de rand. Numai astfel vom starpi raul din radacina. Asemenea oameni nu au ce cauta in fotbal, de la conducatori si pana la acest ultim pion, uneori, Odoroaba, omul potrivit, la locul potrivit. Atentie Costache, Ghita si alti cativa, care veniti putenic din urma la faradelegi. Concluzionand, RUSINE MARE, cu putine ore inainte de Saptamana Mare si un Paste pe care ni-l dorim adevarat, cu bucurii, in familie, alaturi de cei dragi. Cat despre cei implicati in fenomenul FC Petrolul Ploiesti nu le pot transmite decat ideea ca sus este un Dumnezeu, care niciodata nu doarme, ci numai vegheaza.

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!