SI BATUTA SI DEPUNCTATA-FARUL PIERDE CU 0-5 MECIUL CU DINAMO PENTRU CA S-A RETRAS DE PE TEREN

Aprilie 13, 2009 by redactie  
Filed under Dincolo de Prahova, Rugby

Federatia Romana de Rugby a decis ca meciul dintre Dinamo si Farul, intrerupt sambata 11 aprilie, la scorul 3-0, sa fie castigat de Dinamo cu 5-0, in urma faptului ca Farul s-a retras de pe teren. Asa cum prevede regulamentul, Farului I se va scade si un punct din clasament. Iata mai jos decizia oficiala a FRR.

“Departamentul Competitii al FRR, in conformitate cu prevederile ROAR, capitiolul VI, articolul 43.8, a omologat rezultatul de 5-0 pentru Dinamo Bucuresti. Farul este sanctionata cu scaderea unui punct din totalul punctelor acumulate in clasament.”

In aceasta situatie, Dinamo incheie Seria I cu 45 de puncte, iar Farul are 39. Ambele merg oricum in Play-off. Va vom comunica in zilele urmatoare si programul Fazei a doua a Diviziei Nationale, Play-off si Play-out. 

 

DIVIZIA NATIONALA 2008-2009 

SERIA I 

Etapa a X – a, sambata 11 04 2009 

 

Dinamo - Farul 5-0 

CLASAMENT 

1. Dinamo 10 9 0 1 605-55 10pbonus 45puncte 

2. Farul 10 8 0 2 601-83 8pb 39p* 

3. Cluj 10 6 0 4 254-179 3pb 27p 

4. Olimpia 10 5 0 5 202-278 3pb 23p 

5. Suceava 10 2 0 8 141-517 3pb 11p 

6. Brasov 10 0 0 10 39-735 0pb 0p 

* Echipa penalizata cu un punct 

 

 

Farul cere sa i se amane meciul din Cupa dar si cateva etape din Divizia Nationala

 

6 ore. Atat a durat astazi sedinta Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Rugby, care a analizat celebrul caz Dinamo – Farul. Au fost audiati jucatori, presedinti, arbitri, observatori, oricine putea da relatii despre cele intamplate in teren, s-au vizionat probe video si s-au citit rapoarte. La final, asteptarea deciziei.

Farul are 2 jucatori suspendati, Dinamo 7. De la Farul a fost suspendat si presedintele, iar lui Dinamo I s-a suspendat terenul. Deciziile le gasiti AICI. Antrenorii ambelor echipe au primit un ultim avertisment. 

Evident, dupa sedinta ambele echipe au fost nemultumite. “Sunt de acord ca regulile trebuie respectate de toata lumea fara exceptie. Noi nu am dorit sa sanctionam pe Dinamo ci sa se faca dreptate si sa se judece corect. Vom face apel. Sunt dezamagit pentru ca nu s-a tinut cont de calitatea de initiator al scandalului”, a spus Aurelian Arghir, director sportiv al Farului si vicepresedinte al FRR. 

Constantenii doresc sa li se amane meciul din Cupa programat pe 15 aprilie cu Timisoara si cateva etape din campionat, pentru ca au multi jucatori indisponibili. “Avem 6 jucatori la loturile nationale, 2 la spital, alti 2 accidentati, si acestia suspendati. Suntem obligati sa cerem amanarea”, a explicat Arghir. 

Din partea dinamovistilor, antrenorul Daniel Neaga si-a exprimat nemultumirea. “Evident ca decizia este nedreapta pentru echipa campioana, echipa care a dat atat de multi jucatori la echipa nationala. La Farul au fost jucatori care au injurat Romania si nu au luat nicio etapa. Nu se poate sa fie 7 suspendati de la Dinamo si doar 2 de la Farul. Au lovit si cei de la Farul, s-a vazut clar. Nu stiu ce vom face cu atatea suspendari, poate ma apuc si eu de joc, intra si Demici. Sigur facem apel, decizia este nedreapta”, a explicat Neaga .

Dinamo are totusi o bucurie: a castigat acest meci cu 5-0, iar Farului I s-a scazut si un punct din clasament. Totusi asta nu o ajuta cu mai nimic, dinamovistii find deja calificati in Play-off si ca si siguri de intrarea in semifinale. Poate doar la o eventuala disputare a semifinalei pe teren propriu sa conteze, dar pana atunci mai este mult. 

 

Sursa: www.rugby.ro

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!