LIGA A PRAHOVA LA INCEPUT DE DRUM

Ianuarie 12, 2009 by Cristi Damian  
Filed under Fotbal AJF

Avand in vedere faptul ca sarbatorile de iarna s-au incheiat, in cursul zilei de azi am facut un scurt raid printre echipele prahovene care evolueaza in esalonul de elita al fotbalului judetean, in special la gruparile situate in partea superioara a clasamentului si care au sanse de promovare in cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii.

 

FC Petrolul Ploiesti III

Astazi, jucatorii liderul primului esalon fotbalistic judetean, FC Petrolul Ploiesti III, s-au intors la antrenamente, in vederea pregatirii returului actualului sezon competitional. Fostul mare fotbalist al Petrolului, antrenorul Octavian Dincuta, ne-a declarat urmatoarele despre viitorul echipei pe care o pregateste: “Obiectivul nostru a ramas acelasi ca la inceputul sezonului, si anume clasarea in primele cinci locuri. Daca vom putea sa terminam pe primul loc nu ne vom da la o parte. Lotul de jucatori va ramane, in mare, acelasi, iar in functie de adversar si importanta jocului el va fi completat cu fotbalisti de la prima echipa, dar si la formatiile de juniori ale clubului. In orice caz, nu se pune problema sa efectuam un cantonament in aceasta perioada”.

Intersport Plopeni

Fotbalul din Plopeni incearca sa revina acolo unde ii este locul, mai ales ca dispune de o baza proprie de invidiat. Dupa prima parte a campionatului, echipa Intersport din localitate se afla la doar un punct in spatele liderului. Tehnicianul gruparii, Marius Catalin Voicila, si-a chemat elevii la antrenamente in prima zi a saptamanii viitoare, data la care vor fi cunoscute si primele modificari din lot. “Am mai avea nevoie de cate un jucator de valoare pe fiecare post”, ne-a spus Voicila, care a mai adaugat: “Sper ca la inceputul lunii viitoare sa putem pleca intr-un cantoament montan pe Valea Doftanei. Sper ca in partea a doua a campionatului sa nu mai avem nicio problema de efectiv, pentru ca in tur ne-a confruntat, mai mereu, cu accidentari”.

 

Avantul Maneciu

Jucatorii fostei divizionare de Liga a III-a, Avantul Maneciu, mai stau o saptamana in vacanta, urmand ca reunirea lotului sa se faca pe 20 ianuarie.

“Vom incepe  pregaririle pentru mini-retur la inceputul saptamanii viitoare cu acelasi lot de jucatori. In scurt timp vom incerca sa transferam trei-patru fotbalisti pentru posturile deficitare, cum ar fi cele de portar, aparator, mijlocas sau atacant. Deocamdata nu pot sa avansez niciun nume” ne-a declarat sec, antrenorul formatiei, Dorinel Beznea.

Tot de la tehnicianul “tapinarilor” am aflat ca daca vor reusi sa aduca jucatorii de care au nevoie, cativa fotbalisti din lotul pe care il are la dispozitie vor fi cedati altor echipe. Se pare ca “verzii” vor beneficia si de un cantonament centralizat, undeva pe la mijlocul lunii februarie.

Cert este un lucru anume ca prin pozitia sa, Dorinel ne-a mai spus ca: “Ne vom juca cu ardoare sansa pana la capat in ciuda unor posibile oprelisti din diverse parti”.

 

Petrolul Teleajen Ploiesti

Chiar daca azi a avut loc primul antrenament al celor de la Petrolul Teleajen, omul care sustine financiar echipa, Mircea Bucur, se gandeste si la viitorul gruparii.

In aceste zile, Bucur face demersurile legale ca din vara, gruparea telejeana sa evolueze pe o baza sportiva proprie! Mai exact spus la Catunu, acolo unde i se vor pune la dispozitie 20.000 mp de teren, dupa cum ne-a declarat chiar presedintele Mircea Bucur. Practic se va infiinta un club cu mai mult echipe din zona cu o colaborare pe termen lung ai caror jucatori care nu prind echipa de Liga “A” Prahova sa evolueze in esaloanele imediat inferioare.

“Sper ca finalizarea acestui proiect sa se faca rapid, in limitele legale, pentru ca de castigat vor avea toti factorii implicati in fenomenul fotbalistic din aceasta zona. Astfel si aria de selectie va fi vasta iar jucatorii valorosi, cu siguranta vor iesi in prim-planul competitiilor judetene si, de ce nu, chiar nationale”, a mai adaugat Bucur.

Un vis frumos, ganduri generoase, care cu siguranta puse in practica vor aduce performanta in zona respectiva. 

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!