TAVALUGUL UZTEL

Mai 14, 2009 by redactie  
Filed under Handbal

botezatuUztel Ploieşti – CS Triumf Călăraşi 45-23 (22-12)

Uztel: Adrian Dumitru – Tiberiu Constantinescu (5), Dimitar Petkov (5), Dorin Dragnea (2, 0/1 7m), Gheorghe Balea (3), Marius Mihoci (5), Mihai Ghizdăvescu (2). Au mai jucat: Viorel Fotache (8, 1/1 7m), Gabriel Ghizdăvescu (2), Bogdan Botezatu (2), Alexandru Micu (1), Adrian Tofan (4), Viorel Zamfir (4), Adrian Clenciu (2).

Antrenor: Ion Nicolae.

CS Triumf: Bogdan Manole – Alexandru Găină (3), Mircea Vişan (2/2 7m), Ştefan Chiran (6), Andrei Hoinaru (4), Eugen Dinescu (4), Claudiu Ciubotariu (1). Au mai jucat: George Paraschiv (3), Cristian Gavrilă, Nicolae Simionescu (2), Ionuţ Urse.

Antrenor: Constantin Frâncu.

Arbitri: Valentin Costin, Marian Vicea – Bucureşti.

 

O nouă partidă în Divizia A, o nouă victorie pentru Uztel Ploieşti. Formaţia de handbal prahoveană a întâlnit, în sala „Olimpia”, echipa CS Triumf Călăraşi, meci contând pentru etapa a cincea a returului 2 din Seria B. Oaspeţii au venit cu o echipă decimată de decizia Comisiei de Disciplină a FRH, luată ca urmare a incidentelor de la partida din urmă cu două etape de la Plopeni, aceştia având patru jucători suspendaţi.

Totuşi, formaţia ploieşteană nu se îngrijora de echipa din Călăraşi, antrenorul Ion Nicolae fiind mai mult preocupat de jocul elevilor săi, care au nevoie să atingă un nivel maxim la finalul lunii, când Uztel va fi prezentă la turneul de baraj pentru promovare.

Încă din startul partidei, prahovenii au dorit să le demonstreze adversarilor forţa echipei Uztel, marcând extrem de uşor şi rapid, în timp ce oaspeţii s-au blocat în apărarea bine închegată, cu pilonul de stabilitate Mihai Ghizdăvescu. Astfel, după patru minute, scorul arăta 4-0.

A urmat o perioadă mai instabilă a ploieştenilor, care au ratat două atacuri succesive, iar CS Triumf a redus din diferenţă la trei goluri. Totuşi, Uztel a revenit rapid la jocul său de regularitate, contraatacând decisiv prin Tiberiu Constantinescu, de neoprit pentru apărarea oaspete, acesta reuşind să marcheze chiar şi când era ţinut de doi apărători adverşi, câştigând aplauzele puţinilor spectatori prezenţi în sală.

CS Triumf nu a putut găsi soluţii în ofensivă, blocându-se în atacuri lungi şi inconsistente, ploieştenii profitând de lipsa de inventivitate a acestora, Dorin Dragnea şi Dimitar Petkov recuperând în câteva rânduri, lansând atacuri care se opreau, de regulă, în plasa porţii apărate fără nicio şansă de Bogdan Manole.

Spre finalul primei jumătăţi de meci, Uztel conducea cu 11 goluri avans şi numai eliminarea temporară a lui Mihai Ghizdăvescu a făcut ca diferenţa să nu se majoreze. Până la urmă, scorul la pauză a fost 22-12 pentru Uztel.

După revenirea de la vestiare, Uztel a intrat în joc cu o faţă schimbată, pe tern fiind introduşi Viorel Fotache, Alexandru Micu, Adrian Tofan, Bogdan Botezatu, Viorel Zamfir – tinerii echipei, conduşi de veteranul Gabriel Ghizdăvescu, în timp ce în poartă a rămas acelaşi Adrian Dumitru, care şi-a făcut datoria în primele 30 de minute.

Pentru aproape zece minute, diferenţa a rămas de zece goluri, tăvălugul ploieştean fiind stopat de eliminările tenporare ale jucătorilor Zamfir, Fotache şi Botezatu, în urma cărora Uztel a rămas în patru. Chiar şi în asemenea condiţii, CS Triumf nu a putut profita, la un moment dat tot ploieştenii fiind cei care au avut şanse mai clare de a marca, dar Alexandru Micu a ratat o bună oportunitate, aflându-se singur cu portarul advers.

Revenind în efectiv complet, Uztel a început să se distanţeze în aceeaşi manieră ca în prima parte a întâlnirii, prin atacuri rapide, iar Micu nu a mai ratat o a doua situaţie de unu la unu cu portarul Manole.

Pe finalul partidei, la scorul 40-21, recent intratul pe teren Adrian Clenciu a dovedit că are şi el calităţi de aruncător de la distanţă, marcând de două ori, iar scorul final avea să fie 45-23.

Note: Viorel Fotache a continuat să găsească drumul către poarta adversă, fiind principalul marcator al echipei, cu opt goluri…Gheorghe Balea a revenit ca titular după o scurtă pauză provocată de o accidentare…Deşi a câştigat, Uztel a avut destul de multe slăbiciuni, lucru pe care antrenorul Ion Nicolae cu siguranţă îl va analiza şi va încerca să rezolve înainte de turneul de baraj…Rarele momente în care Uztel a atacat poziţional au fost frumos gîndite şi conduse de Dorin Dragnea, jucătorii ploieşteni părând că croşetează prin defensiva oaspete…

Sursa: handbalfan.com jogoscasinoonline.eu

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!