Sevensins

GATA PENTRU JUVENTUS: PETROLISTUL KAPRONI BOLDESTI-VIITORUL TOPORU 2-1 (1-0)

Septembrie 6, 2009 by redactie  
Filed under Fotbal Liga a III-a, Stiri principale

decebal_nae Stadion: „Petrolistul”. Spectatori: 300. Marcatori: Dobrinoiu (11), D. Nae (63)/Ghirie (73 penalti).

Kaproni: G. Şerban (cpt) – E. Popa (86 Ad. Ioniţă), C. Ionescu, R. Lungu, Dobrinoiu – Micu – Bociu (54 D. Nae 6.5), Secreţeanu, Bridinel, Gherghe (84 Defta) – Cr. Nica (65 Arnăutu). Antrenor: Dragoş Mihalache:

Viitorul: G. Barbu – Pancovici (cpt), Nofitovici (57 Fl. Dumitru), Pacinschi, Cârlogea (80 M. Nedelcu) – Ad. Adam, A. Dumitru, C. Mihai (67 Ad. Ilie), Al. Badea (73 R. Mirea) – Ghirie – Turcu. Antrenor: Cornel Nica.

Cartonaşe galbene: G. Şerban (58), R. Lungu (64), Arnăutu (80), Defta (90+2), G. Barbu (90+3).

Arbitri: Adrian Kiriţă (Bucureşti) – Romică Bârdeş şi Sorin Ghiberdel (ambii din Piteşti).

Observatori FRF: Czosz Laszlo (Sfântu Gheorghe) şi Gheorghe Cristoloveanu (Bucureşti).

Jucătorul meciului: Şerban (Petrolistul)

Petrolistul Kaproni Boldeşti şi-a atins primul obiectiv propus în acest sezon, anume acela de a avea maximum de puncte, 9,  după primele trei meciuri jucate în sezonul 2009-2010.

Al treilea pas, foarte important în condiţiile în care etapa viitoare avem, deja, parte de primul mare derbi al seriei, jocul de la Juventus Bucureşti, cu principala echipă aspirantă la promovare, nu a fost deloc uşor. Asta pentru că, nou-promovata formaţie Viitorul Toporu s-a transformat, peste noapte, într-o „clonă” a echipei din Adunaţii Copăceni, una cu multe nume importante la acest nivel, foştii prim-divzionari Pancovici, Nofitovici, Cristi Turcu sau Barbu nefiind, deloc, uşor de bătut.

În tabăra cealaltă, a gazdelor, juniorul de doar 15 ani, tânărul portar al Petrolistului, George Şerban, a făcut, vineri, cel mai bun meci al său de la sosirea la Boldeşti, el fiind remarcat de observatorul de organizare, bucureşteanul Gheorghe Cristoloveanu, unul dintre “scouteri” FRF, atunci când vine vorba despre loturile de juniori. Şerban – care a fost, în premieră, şi căpitan de echipă – va fi monitorizat în continuare în vederea unei convocări sub ”tricolor”.

Kaproni a început bine meciul, după o ocazie a lui Nica, în primele minute, venind şi golul, marcat de Dobrinoiu, care a executat impecabil o lovitură liberă de la 22 de metri, uşor lateral dreapta, punând mingea aproape de vinclu. Prima repriză, încheiată cu scorul de 1-0, a fost una de un bun  nivel, cu ocazii importante de partea gazdelor.

Partea secundă a început cu “momentul psihologic”, consumat când Ghirie a ajuns înaintea portarului Şerban la o minge deviată de Turcu şi a fost faultat de portarul gazdelor, centralul Adrian Kiriţă mergând pe mâna asistentului Ghiberdel şi luând decizia de a da lovitură liberă din afara careului mare, în loc de penalti !

Liniştea pentru gazde a adus-o Decebal Nae (foto), care a făcut 2-0, în min. 63, când Secreţeanu a pătruns în careu pe dreapta, până la linia de fund, a centrat pe jos, iar jucătorul împrumutat de la Astra a venit la colţul scurt şi a deviat, din 3 metri, în plasă.

Până la urmă, oaspeţii au avut parte de “punctul cu var”, în min. 73, când Ad. Ilie l-a „întors” pe C. Ionescu, iar fundaşul a jucat balonul cu mâna, în careu, penaltiul fiind transformat de Ghirie, pentru 2-1. Dar eforturile oaspeţilor de a reveni pe tabelă s-au oprit aici, echipa lui Dragoş Mihalache trecând cu bine peste al treilea hop din campionat, şi cel mai greu de până acum.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!