CURSUL DE INSTRUIRE AL ARBITRILOR SI OBSERVATORILOR PRAHOVENI

Februarie 22, 2010 by redactie  
Filed under Fotbal AJF, Stiri principale

intrunire_arbitrii Sambata, 20 februarie, in organizarea Comisiei Judetene a Arbitrilor Prahova si a Asociatiei Judetene de Fotbal, la Casa de Cultura a Sindicatelor, din Ploiesti, a avut loc, in premiera pentru judetul nostru, cursul de instruire al arbitrilor si observatorilor prahoveni. A fost o desfasurare impresionata, la care au participat peste 230 de persoane, dintre care aproximativ 160 de arbitri si viitori arbitri si 60 de observatori, ce au umplut sala pana la refuz, foarte multi dintre ei stand in picioare.

Presedintele Comisiei Judetene a Arbitrilor, Cristian Nica, a tinut sa le faca o surpriza celor prezenti, invitandu-i la acest curs pe prietenii si colegii sai, arbitrii internationali, Alexandru Tudor si Aurel Onita. Timp de aproximativ o ora, acestia le-au vorbit arbitrilor si observatorilor despre tendintele din arbitrajul modern, despre relatia arbitru – arbitru asistent, precum si despre relatia arbitru – observator. Atat Tudor cat si Onita s-au declarat impresionati de ce au vazut la Ploiesti, promitand ca vor reveni cu placere in orasul nostru ori de cate ori vor fi solicitati. Pana atunci, acestia, impreuna cu Cristian Nica, vor arbitra joi, 25 februarie, unul dintre jocurile retur din cadrul Europa League.

Ca semn al recunoasterii valorii celor doi invitati, presedintele CJA le-a inmanat acestora, in cadru festiv, un fanion si o insigna cu insemnele Colegiului de Arbitri Prahova.

Inainte de a pleca, Tudor si Onita, au fost supusi unei adevarate sedinte foto, foarte multi arbitri dorind sa aiba o amintire  cu doi dintre cei mai buni arbitrii romani.

Sambata, membrii Comisiei Judetene a arbitrilor au avut o zi plina. Astfel, inaintea cursului de instruire, ei au organizat testarea teoretica si fizica a arbitrilor judeteni, precum si simularea examenului de absolvire pentru elevii scolii de arbitri. Cei care nu au trecut aceste teste, vor avea ocazia sa le repete peste 30 de zile, timp in care vor fi retinuti de la delegari.

Scoala de arbitri

Dupa ce, sambata, au avut ocazia sa-i cunoasca pe Alexandru Tudor si Aurel Onita, elevii Scolii vor mai avea o surpriza placuta. Astfel, luni, 22 februarie, la ultimul curs dinaintea examenului de absolvire, va participa si proaspatul posesor al licentei « PRO », fostul fotbalist si antrenor al echipei Petrolul Ploiesti, Eusebiu Tudor. Actualul antrenor al Chimiei Brazi a acceptat invitatia Comisiei Judetene a Arbitrilor de ale vorbi viitorilor cavaleri ai fluierului despre relatia antrenor – jucator – arbitru.

intrunire_arbitrii_si_observatoriteste_tineri_arbitriiteste_veteranipresedintele_cja_si_tinerii_arbitrii

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!