VARIANTELE LUI MARINESCU

Februarie 24, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Fotbal Liga a II-a, Stirea zilei 2

Laurentiu MarinescuCa un film serial cu mii de episoade. Asa pare a fi situatia lui Laurentiu Marinescu la Petrolul Ploiesti.

Considerat a fi cel mai bine cotat fotbalist al gruparii pregatite de Sebi Tudor, Marinescu a fost ofertat de mai multe echipe importante din fotbalul romanesc, chiar daca este un jucator care s-a cam afundat in mlastina ligii secunde.

Poli Timisoara a vrut sa il transfere in perioada mandatului lui Gica Hagi la echipa de pe Bega, imediat dupa meciul din Cupa Romaniei disputat la Targu Jiu si castigat de Petrolul cu 3-2.

Rapid a vrut sa obtina semnatura jucatorului in aceasta iarna, dar nu a avut bani pentru a face o oferta de nerefuzat. Acum se vorbeste despre interesul unei echipe din Rusia care ar fi dispusa sa plateasca 1,5 milioane de euro pentru ca Marinescu sa fie cooptat in lotul acestei formatii. Nu a trecut multa vreme si FC Brasov l-a solicitat pe jucator, dar nici trecerea lui la ehipa de sub Tampa nu s-a concretizat.

Neoficial, deocamdata, talentatul mijlocas al Petrolului este transferat acum la Chimia Brazi, o grupare care evolueaza in Liga a III-a, tocmai pentru ca din vara sa plece de aici in Rusia.

Anul trecut, conducatorii Petrolului “au tras” de Marinescu pentru ca el sa isi prelungeasca intelegerea cu Petrolul, lucru care, in cele din urma s-a si intamplat.

Culmea, dupa un tur de campionat in care Marinescu nu a marcat niciun gol, ceea ce nu s-a mai intamplat de cand este la Petrolul, clubul a primit pentru el cea mai buna oferta.

In topul mijlocasilor ofensivi din Liga a II-a, Marinescu este primul in sondajul realizat de un site de specialitate. Si, pr orice stadin a jucat Petrolul in liga secunda spectatorii il recunosterau imediat, acesta fiind un semn de apreciere.

 

Decizie esentiala

Ce variante are acum Marinescu?

Sa joace in continuare la Petrolul, si in retur, la o formatie in care fotbalistii par un pic blazati, dupa preluarea echipei de catre municipalitate, sau sa accepte, pentru trei luni, sa joace la Chimia Brazi pentru ca apoi sa faca pasul spre fotbalul din Rusia.

Niciuna dintre cele doua situatii nu pare sa-l avantajeze pe Marinescu. Pentru ca, in acest mod, el risca foarte mult sa se iroseasca si sa nu mai fie un jucator aflat in luminile rampei. Exemple de fotbalisti talentati care au fost doriti de mai multe echipe si care au ajuns in anonimat sunt destule.

Pentru Laurentiu Marinescu decizia pe care urmeaza sa o ia poate fi una esentiala. Si poate fi, totodata, finalul filmului serial de care vorbeam in debutul articolului. 

Comments

2 Comments on "VARIANTELE LUI MARINESCU"

  1. Lupisor on Mar, 24th Feb 2009 12:19 pm 

    Pentru toti petrolistii sambata la ora 10:20 veniti la ceas sa aratam ca ne pasa …sa fim cat mai multi…DoarPetrolul….

  2. no8 on Mar, 24th Feb 2009 8:09 pm 

    Asa se intampla cand jucatorii ajung sa fie jucariile conducatorilor. Pacat de talentul unora care chiar au demonstrat ca stiu de ce intra in teren.

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!