UN GENERATOR DE SPERANTE

Aprilie 7, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Editorial

Aşa poate fi catalogat un eventual succes al echipei Petrolul Ploieşti în disputa de sâmbătă cu Delta Tulcea.

Dacă cei de la Petrolul vor obţine victoria, gruparea antrenată de Sebi Tudor ar putea ajunge la doar 6 puncte de locul al doilea în clasament, cel care asigură participarea în Liga I în viitorul sezon.

Dar, cum din vară, cel mai probabil, Primăria va fi principalul acţionar la această grupare şi nu cred că are forţa pentru a se trezi aşa, tam-nesam, obligată “să ţină” o echipă în primul eşalon, cred că eventualul succes al Petrolului va fi unul aşteptat cu sufletul la gură mai degrabă de Şumudică şi echipa lui- FC Ploieşti.

Calculul e simplu: dacă FC Ploieşti bate în deplasare pe FC Snagov, ceea ce ar fi normal, iar Petrolul trece de Delta Tulcea, atunci gruparea antrenată de Şumudică ar ajunge pe loc promovabil. Şi, spre deosebire de Petrolul, această grupare chiar vrea să promoveze.

Mi-e teamă, însă, că etapa de la finele acestei săptămâni ar putea aduce cu ea o nouă situaţie confuză, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată în fotbalul ploieştean: Petrolul să bată pe Tulcea, dar FC Ploieşti să nu câştige la Snagov, situaţie care nu ar ajuta prea mult niciuna dintre echipele din oraşul nostru.

Până sâmbătă, când generatorul de speranţe ar putea fi conectat la sursă, se pot face doar calcule. Important ar fi ca după această rundă fotbalul ploieştean să se aleagă cu ceva. Măcar cu speranţe că Petrolul ar vrea în Liga I, sau că FC Ploieşti ar fi mai aproape de promovare. O fi, oare, posibil?

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!