UN SCANDAL NU VINE NICIODATA SINGUR

Aprilie 9, 2009 by Alin Iacobescu  
Filed under Editorial

Izbugnit cu surle si trambite pe la sfarsitul lui februarie anul current, scandalul in care a fost implicat fostul statistician al Asociatiei Judetene de Fotbal Prahova pe nume Dumitru Constantin, atrage dupa sine asemeni unui cutremur de mare magnitudine si alte replici. Urmeaza la sfarsitul lunii martie scandalurile legate de bataile pe care arbitrii le-au incasat pe unele “tapsane” judetene fapt care a fost si picatura care a umplut paharul in randurile acestora.

Dupa cum afirmam in randurile de mai sus aceasta a fost picatura care a umplut paharul si nervii celor care oficiaza la meciurile organizate de Asociatie, in calitate de arbitri si arbitrii asistenti, au erupt ca urmare a batailor incasate de asistentul Ionescu Madalin din Urlati la meciul Unirea Corlatesti Dambu - Triumf Stoenesti, urmat de Bucur Bogdan la jocul Tirana Homoraciu - Avantul Bertea, Stefan Calarasu la meciul de cupa Vointa Vadul Parului - Intersport Ploiesti si Banu Bogdan in meciul de Liga A disputat la Draganesti.

Urmarea a batailor primite de arbitrii, pe terenurile din Prahova Cristian Nica seful CJA Prahova anunta luni 31.03.2009 intr-un comunicat ca abuzurile la care sunt supusi arbitrii trebuiesc eradicate, iar joi pe data de 2.04.2009 demisioneaza din functie. In data de luni 6.04.2009 apare un comunicat in presa centrala dat de Sindicatul Arbitrilor de Fotbal dinRomania in care anunta ca in week-end nu se vor prezenta la jocuri in semn de protest datorita violentelor de pe stadioanele din Prahova. Acestia sunt “aparati” de catre seful lor de la CCA domnul Gheorghe Constantin care declara ca ii sustine pe acestia in demersul lor.

Dupa cum am afirmat si in alte dati, si arbitrii nu sunt usa de biserica, dar totusi asistam la un joc de fotbal, ATENTIE subliniez JOC de FOTBAL. Si acest joc parerea mea ar trebui privit ca un spectacol oferit de jucatori prin prestatia din teren, si nu prin altceva, mai ales ca nu prea ai nimic de castigat. Doar ca unii jucatori, sa le spunem, “folbalisti” confunda dreptunghiul verde cu un ring de BOX, K1, doar pentru simplul fapt ca este imprejmuit cu sarme care pe alocuri se numeste GARD.

Domnilor lansez astfel intrebarea catre dumneavoastra. Ce se intampla daca pe terenul de joc un arbitru sau arbitru asistent va lovi vreodata vreun jucator? Raspunsul cred ca il stiti la fel de bine ca si mine ca arbitrul respective va fi exclus din viata sportiva… . Continuand pe aceeasi idee, si punand aceeasi intrebare, dar inversand rolurile. Ce se intampla daca pe terenul de joc un arbitru sau un arbitru asistent va fi lovit de catre un “folbalist”. Alegeti raspunsul:

1. va fi exclus din viata sportiva
2. va fi exclus pentru o perioada de 1 sau 2 ani
3. va fi suspendat pentru cateva etape
4. nu va suspendat deloc si isi poate continua activitatea de “folbalist”.

Nu mai este nevoie sa continui si sa spun cum ar fi normal sa se intample si cum se intampla de fapt. Pacat este ca aceste lucruri se intampla la noi, cum prea bine se intampla si la altii, in alte judete, si nimeni nu ia o masura concreta pentru a stopa acest lucru, adica mai pe sleau “sa se taie in carne vie”.

Domnule Crangasu ati fost arbitru si dumneavoastra si ati afirmat ca nu ati luat bataie de la nimeni, dar ce s-ar intampla daca copilul dumneavoastra, care din cate stiu eu, a fost si el arbitru ar fi luat bataie, sau s-ar fi aruncat in el cu un gat de sticla sparta. Cand nu este vorba de noi, nu este nici o problema, dar… Multi dintre arbitrii probabil cred ca sunt indispensabili, sunt multi conducatori de cluburi care afirma: “Ba vezi cum arbitrezi ca eu te platesc”. Fara suparare dar culegem exact ce semanam.

Domnul Negoitescu, patronul celor de la Kaproni Gornet, a punctat bine avem prea multe echipe, implicit avem nevoie si de multi arbitrii pentru a putea acoperi toate jocurile. Dar oare este nevoie de atatea echipe si de atatia arbitri. Vorba aceea a lui Lapusneanu… Multi da prosti.

Am speranta totusi ca se va rezolva. Acum deja s-a ajuns prea departe. Ori faceti ceea ce trebuie, ori lasati pe altul sa o faca.

 

Articol preluat integral - sursa: http://sportulph.wordpress.com/

 

 

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!