SARBATOARE IN ANONIMAT

Vineri după amiaza, în organizarea Primăriei Ploieşti, a avut loc comemorarea a 50 de ani de la câştigarea celui de-al doilea titlu de către Petrolul Ploieşti (sezonul 1958-1959). Din păcate, lumea parcă a uitat trofeele obţinute în era de glorie a Petrolului, venind în număr foarte mic la arena care-i poartă numele celui mai galonat antrenor din istoria “găzarilor”: “Ilie Oană”. Totuşi, chiar dacă marea majoritate celor prezenţi la stadion nici nu erau născuţi în perioada când Petrolul domina clar întrecerea internă, aceştia şi-au omagiat cum se cuvine foştii jucători de atunci. De asemenea, din partea fotbalişti care aduceau faimă şi glorie oraşului, atât pe plan intern, dar şi internaţional, au fost prezenţi şapte dintre aceştia: fraţii Dridea, Mircea şi Virgil, Mihai Ionescu, Dumitru Anton, Alexandru Fronea, Octavian Dincuţă şi George Marin.

Sărbătoarea a început cu un meci demonstrativ între juniorii clubului CSM Ploieşti şi a şcolii de fotbal “Ilie Oană”, din Bucureşti, joc pe care ploieştenii l-au câştigat cu scorul de 4-0 (la pauză: 2-0). La finalul acestui meci, primarul Andrei Volosevici, împreună cu consilierul pe probleme de sport, Valeriu Răchită, le-au înmânat fostelor glorii prezente la eveniment un tricou cu însemnele echipei de atunci şi o medalie comemorativă. Este prima dată când un primar al oraşului Ploieşti ne-a sărbătorit aşa de bine“, avea să spună la finele întrevederii fostul mijlocaş central al petroliştilor, Alexandru Fronea. Mai mult, “nea Sandu”, aşa cum îl ştiau apropiaţii, a dat mâna cu toţi copii care au evoluat în meciul demonstrativ, explicându-le acestora din tainele meseriei de fotbalist. Toată sărbătoare s-a încheiat cu o poză de grup, iar puţinii suporteri prezenţi în tribună au aruncat flori către jucătorii pe care nu i-au văzut niciodată evoluând.

Aşadar, momentan, fotbalul ploieştean trăieşte numai din amintiri, iar felul în care decurg lucrurile în sportul rege local sunt şanse infime ca judeţul nostru să mai dea, în viitorul apropiat, o campioană.

 

Şi ei trebuie menţionaţi

 

Aşa cum afirmam anterior, sărbătoarea fotbalului ploieştean, şi nu numai, a început cu un meci demonstrativ, care a opus grupa de copii a clubului CSM Ploieşti (antrenor Mugurel Dârman) şi una a şcolii de fotbal care-i poartă numele fostului antrenor al Petrolului - Ilie Oană (antrenor Emil Georgescu). Gazdele s-au impus cu scorul de4-0, reuşitele acestora fiind semnate de Răileanu (minutul 10),  Gheorghe (19), Costeanu (40) şi Popa (50). Pentru amfitrioni au evoluat: Ion - Mirea, Chirilă, Movilă, Creţu, Gheorghe, Răileanu, R. Mihai, Costeanu, Dumitru, Bondilă. Pe parcursul jocului au mai intrat: Filiti - Popa, Pandelescu, Iordache, Constantin, Hampu şi B. Mihai.

De partea cealaltă tehnicienii oaspeţilor au folosit următorul lot de jucători: Toma, Dinu - A. Mihai, Zota, Teodorescu, Alexandru, Rotaru, Strîmbu, Berdianu, Niculae, Lupitu, Chitaru, Cîrnu, Gogulescu, Tudorache, Zacon, Onofrenco, Iosif.

De buna desfăşurare a ostilităţilor pe teren s-a ocupat o brigadă de arbitri formată din Valentin Dumitru (Gherghiţa), Silviu Bucuri (Băneşti) şi Emanuel Tincu (Ploieşti). Dacă primul dinte cei menţionaţi este arbitru asistent la nivelul Ligii a III-a, cei doi din urmă sunt arbitri stagiari, promoţia 2009, iar în acest meci au dovedit reale calităţi în activitatea pe care tocmai au început-o.

Comments

One Comment on "SARBATOARE IN ANONIMAT"

  1. Olivian BREDA on Mar, 9th Iun 2009 7:42 am 

    Poate ar fi bine sa fi fost mai promovat acest eveniment.

    Adica ma gandesc ca daca ar fi fost afise in tot orasul, in acest caz nu ar fi dus nimeni lipsa de participanti.

    Oricum, ma bucur ca a existat acest eveniment si nu ati uitat de sarabatoare. :)

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!