DEZILUZII SI SPERANTE

olteanuAmbiţii mari - la startul sezonului, ca de fiecare dată, deziluzii - pe parcursul competiţiei şi speranţe - la finalul ei, că în noua ediţie de campionat va fi mai bine.

Acesta a fost traseul urmat de Chimia Brazi în sezonul care tocmai s-a încheiat.

Un start flas, cu Valentin Negoiţă la timona echipei, a fost suficient pentru a dinamita atmosfera la Chimia Brazi.

Unii dintre jucători, blazaţi şi chiar fără valoare, au crezut că, odată cu numirea lui Ştefan Preda la conducerea tehnică a echipei le va fi mai uşor să rămână în lotul echipei fără să facă mare lucru pentru a-şi merita această poziţie. Nu a fost aşa, pentru că Preda a încercat să facă loc tinerilor, decât să meargă pe mâna unor jucători cu experienţă, dar fără chef.

După ce de la echipă au „dispărut” Vlad, Zahiu sau Suditu, tineri precum Butufei, Catană, Ioniţă şi alţii au prins din ce în ce mai mult posturi de titular în gruparea de lângă Combinat.

Tinereţea acestor jucători avea să îşi pună amprenta pe rezultatele echipei, lipsa de constanţă în joc fiind principala problemă pe care Ştefan Preda nu a mai apucat să o rezolve, fiind înlocuit de Ion Cojocaru.

Cu acesta în fruntea staff-ului tehnic, echipa din Brazi a avut un final de sezon bun, care a mai estompat din impresia nefavorabilă lăsată de Chimia în sezonul 2008-2009.

Acum, Cojocaru a anunţat şi el că vrea să renunţe la unii jucători, pe bună dreptate, pentru a putea să construiască o echipă capabilă să lupte pentru obiective importante.

Incertitudinea s-a cuibărit, însă, şi în activitatea fotbalistică a clubului din Brazi. Înainte de startul unei noi competiţii sunt tot felul de variante care generează, din nou, tensiune la Brazi.

Posibilitatea ca unii dintre fotbaliştii de la Petrolul să ajungă la Chimia este una de luat în seamă, în aceste condiţii, o epurare valorică a lotului actual al Chimie fiind necesară.

Discuţiile dintre unii jucători au scos la iveală şi o altă  variantă, accea că finanţarea echipei va fi mult diminuată şi, în consecinţă, salariile şi primele vor fi şi ele reduse.

Aflaţi în vacanţă competiţională, unii dintre fotbalişti se gândesc să plece în altă parte, căutându-şi deja echipe.

Multe dintre aspectele care sunt acum incerte s-ar putea limpezi odată cu lămurirea situaţiei privitoare la preluarea echipei Petrolul de către Consiliul Local Ploieşti, legăturile dintre Chimia Brazi şi Petrolul fiind arhicunoscute.

Până atunci, bilanţul echipei din Brazi pentru sezonul care s-a încheiat este unul care nu dă dreptul la prea multă satisfacţie, nici jucătorilor şi nici conducătorilor acestei grupări.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!