AVANCRONICA FC VASLUI-ASTRA PLOIESTI: INCERCAND IMPOSIBILUL

Octombrie 3, 2009 by redactie  
Filed under Fotbal liga I, Stiri principale

Trupa pregătită de Nicolo Napoli are o misiune foarte dificilă astăzi, la Vaslui, în faţa echipei locale. În primul rând, din cauza absenţelor numeroase din lotul Astrei, apoi, şi din cauza „conjuncturii” în care se dispută acest joc, gazdele venind după trei înfrângeri consecutive în campionat şi cu un tehnician nou, Marius Lăcătuş, pe banca tehnică, pentru a antrena vedetele lui Adrian Porumboiu. Astfel, ploieştenii, care sunt în luptă pentru strângerea a cât mai multe puncte şi menţinerea în zona de deasupra liniei retrogradării, trebuie să facă faţă unei formaţii foarte puternice, care însă nu s-a regăsit în ultimul timp, dar cu un lot valoros, cotat printre primele din ţară.

Astra vine după ceea mai drastică înfrângere suferită în acest sezon, 4-1 pe terenul campioanei en-titre, Unirea Urziceni, înfrângere venită la capătul unui meci în care ploieştenii au făcut un joc în care au fost inferiori la toate capitolele adversarului. După o serie de rezultate bune, cu 3 meciuri consecutive fără înfrângere, în campionat, plus calificarea din Cupă, elevii lui Nicolo Napoli au fost readuşi cu picioarele pe pământ de acest rezultat, iar pentru gruparea din cartierul „9 mai” al Ploieştiului nu urmează meciuri mai uşoare, după deplasarea de la Vaslui, Napoli urmând să primească vizita fostei sale echipe, Universitatea Craiova.

Italianul a riscat la Urziceni, cu revenirea lui Cristi Munteanu între buturi, în locul lui Bogdan Miron (folosit ultimele meciuri din cauza accidentării titularului de drept), dar Munteanu a avut o revenire nefastă, care l-ar putea costa postul de titular. El a încasat patru goluri şi a mai avut cel puţin încă două ezitări clare, la una dintre ele Astra scăpând nepenalizată cu un penalty, astfel că este foarte posibil să revină Miron, între buturi.

Linia de fundaşi nu poate suferi modificări importante,în primul rând din cauza lipsei de soluţii, pentru aceste posturi, chiar dacă, la Urziceni, Oprsal, mai ales, a făcut cel mai slab meci al său, de la venirea la Astra.

În linia mediană, este de aşteptat titularizarea lui Păun, pe postul de mijlocaş, fapt ce-l va readuce şi pe Liviu Ganea în atac, după 2 meciuri în care a fost reprofilat ca mijlocaş stânga, nefiind exclusa si o „rocada” intre cei doi, anume Ganea mijlocaş şi Păun – al doilea atacant. Mutarea pare foarte posibilă, mai ales că şi Miranda acuză o accidentare. În plus, francezul Hatchi îi poate lua locul lui Vasile Gheorghe, ca mijlocaş central, prestaţia celor doi, la Urziceni, fiind însă departe de a mulţumi, ambii mijlocaşi ai lui Napoli având o evoluţie modestă. Între mijlocaşi, Paulinho şi Takayuki, par a fi singurii titulari cerţi, la fel ca şi atacantul Djokic, care a reuşit un procentaj excelent în primele două meciuri jucate în România, unde a dat 3 goluri, deja.

Din păcate, pe lista de rezerve, sunt puţine soluţii, la nivelul titularilor, Astra având probleme mari de lot în continuare, Napoli fiind in imposibilitatea de a deplasa un lot complet valid, de 18 jucători. Lista indisponibililor îi cuprinde pe: Cl. Tudor – accidentat acum 6 luni, ruptură tendon, Sorin Vlaicu – a suferit o întindere, Alexandru Stan , probleme la genunchi, la fel ca şi argentinianul Osvaldo Miranda şi Sandu Valentin – suspect de o fisură! În plus, Sorin Strătilă, vine şi el după o accidentare şi va fi doar rezervă, nefiind refăcut 100%.

Chiar şi aşa, Napoli vede meciul ca pe unul în care nu are nimic de pierdut, chiar dacă acesta pare a fi primul moment delicat al mandatului său la Ploieşti. Astra a plecat în Moldova de vineri, şi va sta, până la ora meciului, la un hotel în Iaşi, deplasarea la meci urmând să se facă, tot cu autocarul, în ziua meciului, de la Iaşi la Vaslui.

Sursa: www.fcastraploiesti.ro

Rezultate înregistrate în partidele disputate, vineri, în etapa a IX-a a Ligii I:

Oţelul Galaţi – FC Braşov 1-1

Au marcat: Giurgiu ‘49 / Voicu ‘35

Ceahlăul Piatra Neamţ – Rapid Bucureşti 0-4

Au marcat: C. Lazăr ‘22 şi Buga ‘23, ‘48, Spadacio ‘66

Astăzi se dispută următoarele pardide:

FC Vaslui – Astra Ploieşti, ora 18.00, GSP TV jogoscasinoonline.eu

Gaz Metan Mediaş – Unirea Urziceni, ora 20.00, Digi Sport Bonus Fara Depunere

Universitatea Craiova – Unirea Alba Iulia, ora 21.45, GSP TV

Duminică se joacă:

Steaua – Gloria Bistriţa, ora 18.00, GSP TV

Dinamo – Pandurii Târgu Jiu, ora 20.00, Antena 1

CFR Cluj – Poli Iaşi, ora 21.45, Digi Sport

Ultimul meci al etapi a IX-a se disputa luni:

Internaţional Curtea de Argeş – FC Timişoara, ora 18.00, GSP TV

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!