MISIUNE INDEPLINITA-PETROLUL TELEAJEN IN LIGA A III-A

bucurie teleajen promovareINTER CRISTIAN – PETROLUL TELEAJEN PLOIEŞTI 1-4 (1-1)

Arenă: “Petrolul”, Berca. Asistenţă: circa 600 de spectatori. Au marcat: Evsei (38)/Ene (44 şi 89), Bărăgan (52-penalti), Cernea (84).

INTER: Mihok – Andrii, Cristoloveanu (71 Drecea), Bangălă (cpt.), Blaj (71 Onuc) – Constantinescu (81 I. Barabaş), Dan, L. Barabaş, Pânzaru (87 Ţintea) – Arimean, Evsei. Rezerve: Robu – Cărămidaru, Dodolan. Antrenor: Emil Staicu.

PETROLUL: Mălescu – Ungureanu (46 Panait), Ionescu, Oprea, Filip – Răducanu (66 Cernea), Bărăgan, Andrei, Bădicu – Costache (cpt.) (83 Ilie), Ene (90+1 Zaharia). Rezerve: Dumitrescu – Marinică, Bădu. Antrenor: Valentin Sinescu.

Au arbitrat: Cătălin Buşi – Nicolae Dobrică şi Bogdan Medrea. Rezervă: Laurenţiu Mosor (toţi, din Râmnicu Vâlcea). Observator: Victor Cruceană (Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Blaj (40), Bangălă (51), Dan (76)/Cernea (86).

Jucătorul meciului: Mihai Ene (Petrolul Teleajen).

Petrolul Teleajen va întregi tabloul echipelor prahovene care, din sezonul viitor, vor combate la nivelul Ligii a III-a. Trupa pregătită de Valentin Sinescu şi Ion Albină a promovat în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, după ce a învins, este adevărat cu ceva emoţii, pe braşovenii de la Inter Cristian, cu scorul de 4-1 (la pauză: 1-1). Chiar dacă diferenţa este una destul de concludentă în favoarea ploieştenilor, aceasta s-a concretizat abia în ultimele zece minute ale întâlnirii, nu înainte ca oaspeţii să conducă pe tabela de marcaj. Omul decisiv al barajului de promovare a fost atacantul ploieştenilor, Mihai Ene, fotbalist care a stabilit scorul pauzei, a scos penaltiul prin care campioana Prahovei s-a distanţat pe tabela de marcaj, în în ultimele secvenţe ale întâlnirii a izbutit cel mai frumos gol al partidei.

În prima repriză, echipierii formaţiei Petrolul Teleajen au evoluat prudent, cu o posesie îndelungată a balonului. Singurele şanse de a marca ale ploieştenilor le-au avut Răducanu (minutul 6 – lovitură de cap peste transversală) şi Ene (23 – după o incursiune pe partea dreaptă a rămas singur cu Mihok, dar lobul jucătorului ploieştean a trecut peste transversală). Pe fondul dominării sterile a formaţiei prezidate de către Mircea Bucur, braşovenii au deschis scorul la puţinele lor tentative de a urca în atac. Pânzaru a centrat de pe dreapta şi Evsei, nemarcat, din 6 metri, a punctat pentru Inter Cristian (38). Dar, avantajul braşovenilor nu a durat prea mult, deja amintitul Ene a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Andrei (44).

După pauză, pe teren nu a mai fost decât o echipă, fotbaliştii lui Valentin Sinescu dominându-şi, clar, adversarul din punct de vedere tactic şi fizic. În aceste condiţii, până la marcarea celui de-al doilea gol nu a mai fost decât un pas, omniprezentul Ene l-a depăşit în viteză pe “greoiul” Bangălă, care nu l-a putut opri decât prin fault în suprafaţa de pedeapsă. Penaltiul just acordat a fost transformat precis de Bărăgan şi prahovenii erau, pentru prima dată în avantaj (52). La acest scor, ploieştenii s-au retras în apărare, lăsând construcţia în seama jucătorilor echipei din Cristian. Chiar şi aşa, cele mai clare situaţii de gol le-au avut tot prahovenii, L. Costache (66), Ene (70 -transversală) sau Panait (81) ratând de puţin ţinta din poziţii favorabile. Intraţi pe teren în actul secund, Cernea şi C. Ilie au conlucrat la golul desprinderii, primul punctând şi cu largul concurs al portarului echipei adverse, Mihok (84). 3-1 şi zarurile erau aruncate. Dar, în ultimele secvenţe ale întâlnirii, Ene “a pus cireaşa pe tort” şi a marcat cu un şut de la 25 metri, în vinclul porţii braşovenilor.

Ajutor de la Filipeşti

Omul meciului în jocul de baraj cu Inter Cristian, pentru Petrolul Teleajen, a fost atacantul Mihai Ene, de departe cel mai periculos jucător pentru defensiva adversă, dintre cei trimişi de antrenorul Valentin Sinescu în teren.

Fotbalistul care a arătat frumoase calităţi, având o viteză bună şi o tehnică peste acest nivel, se află la final de angajament cu nou-promovata în Liga a III-a. Asta pentru că, în mod normal, Ene ar trebui să revină la AFC Filipeşti, club de care aparţine, şi care a fost de acord ca jucătorul să pună umărul la promovarea Teleajenului. Fotbalistul a fost urmărit de către oficialul echipei din Filipeşti, Nicolae Vereu, care s-a bucurat pentru reuşitele jucătorului, pentru al cărui împrumut, la Teleajen, AFC Filipeşti nu a solicitat niciun ban.

Arbitrul Florin Ionescu, delegatul ploieştenilor

Pentru acest joc, delegatul echipei Petrolul Teleajen Ploieşti a fost arbitrul de Liga a III-a, Florin Ionescu. El s-a achitat cu brio de sarcinile avute, spre deosebire de omologul său de la Braşov, care înainte de startul meciului şi-a uitat foile care permiteau schimbările. În orice caz, în Liga a III-a, Petrolul Teleajen va trebui să-şi caute un alt delegat, Ionescu urmând să fie “ocupat” cu arbitrajul de la nivelul Ligii a III-a.

Susţinători din toată Prahova

Câteva sute de prahoveni au făcut deplasarea la Berca, pentru a vedea la lucru campionana judeţeană, Petrolul Teleajen. Practic, întreaga tribună principală a arenei din localitatea buzoiană a fost plină de oameni de fotbal de prin judeţul nostru – arbitri, observatori, toţi alături de echipa lui Mircea Bucur, patronul formaţiei din Teleajen recunoscând că „niciodată nu am avut asemenea emoţii”! Emoţii vor fi însă şi în continuare pentru cel care a luat echipa Petrolul Teleajen din anonimat pentru a o readuce la nivelul Ligii a III-a! Asta pentru că, în acest moment, gruparea din cartierul Mihai Bravu nu are soluţii financiare pentru a face faţă celui de-al treilea eşalon, Mircea Bucur nemaiputând susţine, din propriul buzunar, „afacerea”, astfel că se va încerca o discuţie cu factorii de conducere de la Rafinăria „Lukoil”, în primul rând, pentru a se obţine un sprijin financiar, în calcul fiind luate şi alte soluţii pentru a asigura supravieţuirea echipei din Teleajen. „Nu am avut deocamdată niciun fel de discuţie privind o eventuală preluare a acestei grupări de către Primăria Ploieşti, aşa cum s-a vehiculat, numele Petrolului Teleajen fiind probabil doar o variantă de rezervă. Suntem dispuşi la orice fel de colaborare, cu oricine vrea să ajute acest club” – spune Bucur, care a „desconspirat” şi cam la cât se ridică un buget de Liga A Prahova, pentru promovare, suma „sărind” de 2 miliarde de lei vechi.

 

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!