ATACUL TUTUROR

Iunie 11, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Fotbal Liga a II-a

alin cotanSpre deosebire de alte sezoane, în care fotbaliştii de la Petrolul Ploieşti cochetau cu primele poziţii ale clasamentelor golgheterilor, de această dată ploieştenii nu se mai pot lăuda cu un marcator care să iasă în evidenţă. După ce ani la rând Attila Hadnagy a fost „numărul 1″ în privinţa golurilor marcate pentru Petrolul, în această ediţie de campionat gruparea galben-albastră a adus pe lista marcatorilor jucători din toate compartimentele.

Din cele 44 de goluri reuşite de Petrolul în acest campionat, 10 au fost marcate de fundaşi, 14- de atacanţi, iar restul de 20 au fost trecute în contul mijlocaşilor.

Pentru prima dată, după foarte multe sezoane, un fundaş a reuşit să devină cele mai bun marcator al echipei, la egalitate cu un mijlocaş. Ştefan Odoroabă a marcat de 7 ori în acest sezon, de 5 ori din lovituri de la 11 metri. Ultimul fundaş al Petrolului care şi-a trecut în palmares titlul de golgheter al echipei a fost Bogdan Onuţ, care a ajuns, apoi, la Dinamo Bucureşti.

Tot 7 goluri în acest campionat, dar toate din acţiune, a marcat Alin Coţan, cel mai în formă mijlocaş al Petrolului. Şi asta în condiţiile în care el nu a putut fi folosit în 7 dintre meciurile echipei, fie din cauza accidentărilor, fie din cauza suspendărilor generate de cumulul de cartonaşe galbene.

„Sacrificat” de cele mai multe ori din cauza faptului că juniorul era folosit chiar pe postul său, Constantin Iulian Muţiu a fost, şi în aceste condiţii, cel mai bun marcator al Petrolului dintre atacanţii folosiţi în acest sezon. El a marcat de 6 ori, o dată din penalty.

Juniorii au punctat şi ei atunci când au avut ocazia: Constantin Stoica- de trei ori, Sergiu Arnăutu- de două ori, Mihai Dinu şi Florin Dumitru- câte o dată.

4 fundaşi au marcat pentru Petrolul în această ediţie de campionat, în timp ce, din compartimentul median al echipei, nu mai puţin de 8 jucători şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

Dezamăgirile, din punctul de vedere al golurilor marcate, se numesc Budescu (doar 4 goluri) şi Marinescu (2).

Fără a fi un element decisiv în stabilirea ierarhiei finale, lista marcatorilor echipei Petrolul poate spune multe despre modul în care a evoluat echipa în această ediţie de campionat.

 

Marcatorii echipei Petrolul Ploieşti în sezonul 2008-2009

 Alin Coţan- 7

Ştefan Odoroabă 7 (5 din penalty)

Constantin Muţiu 6 (1 din penalty)

Constantin Budescu 4

Constantin Stoica 3

Laurenţiu Marinescu 2

Bogdan Minciună 2

Laurenţiu Dumitru 2

Sergiu Arnăutu 2

Valentin Lazăr 1

Florin Dumitru 1

Jane Bozga 1

Alin Stoica 1

Ionuţ Costache 1

Mihai Dinu 1

Paul Tincu 1

Clement Pălimaru 1

Daniel Stana 1

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!