PASAREA PHOENIX

Mai 4, 2009 by redactie  
Filed under Baschet Divizia A, Stirea zilei

 

GriffithCSU Atlassib Sibiu - CSU Asesoft Ploieşti 78-75

Probleme în paradis. Ploieştenii au reuşit contraperformanţa să se învingă singuri de două ori la rând. Sincer, aş vrea să spun că Sibiul a fost echipa mai bună, dar pur şi simplu cuvântul “echipă” nu li se potriveşte elevilor lui Schomers. Am urmărit meciul în reluare de trei ori, noaptea de duminică fiind una albă. Asesoft s-a dus de două ori la 15 puncte, atunci când Matthews a fost în teren şi a arestat toate mingile, dar nu a fost de ajuns. Cu Burlacu şi Căruţaşu spectatori, campionii en-titre au trăit un final de coşmar. Bucuria i-a mângâiat din nou pe sibieni, victoria pe post de “Red Bull” dându-le aripi. 
Seria continuă, următorul meci fiind programat miercuri, de la ora 19, la Ploieşti. Zarurile nu au fost aruncate dar misiunea s-a îngreunat cu mult. Suporterii adevăraţi sunt aşteptaţi la sală să încurajeze echipa. Dacă pun în balanţă clipele de bucurie şi pe cele de tristeţe, aceasta se va da peste cap. “Pasărea Phoenix” va renaşte în sala Olimpia.

Nu se vor căuta scuze după această înfrângere. Asesoft nu face memorii şi nici nu-şi scrie memoriile. E prea devreme, chiar şi pentru regrete. Atâta timp cât lupta nu s-a încheiat, Căruţaşu & Co. trebuie să lupte. Bineînţeles, pentru asta trebuie să fie şi în teren…
Sibiul a practicat acelaşi joc ca la Ploieşti. Scott şi colegii săi au jucat cu ambiţie şi nu au încetat să spere. Dacă Asesoft s-ar fi distanţat decisiv atunci când a condus de două ori la 15 puncte, probabil altfel ar fi stat lucrurile la final. Alb-albaştrii s-au mulţumit cu puţin şi au greşit exasperant în unele situaţii ce le erau favorabile.
Problemele Asesoftului au început după pauză, Burlacu şi Căruţaşu acumulând 4 greşeli personale. Arnautovic a fost nevoit să-l trimită în teren pe Ionel Dodoc, însă coechipierii săi au ezitat să-i paseze mingea. Sibiu a câştigat la limită sfertul 3, 20-19, dar a continuat lupta de urmărire, reuşind să preia conducerea în ultimul sfert, cu câteva minute înainte de final.
Dodoc şi Cepulis au avut ghinion la aruncările de la distanţă încercate pe final, mingea fiind parcă scoasă din coş de rugile unor suporteri fanatici. Atmofera de la Sibiu a fost copleşitoare iar pentru asta ardelenii merită felicitaţi. Suntem siguri că şi elevii lui Arnautovic şi-ar dori să le poată mulţumi suporterilor ploieşteni după fiecare meci. Poate aceştia le vor da ocazia să o facă după victoria de miercuri.
Cel mai bun marcator al Asesoftului a fost, din nou, Cepulis, cu 23 de puncte, urmat de Hargrove, cu 16. 
Meciul trei, care va avea loc la Ploieşti, miercuri, de la ora 19:00, este crucial pentru elevii lui Arnautovic, care trebuie să câştige pentru a mai spera la a şasea finală consecutivă.

Ionut Georgescu jogoscasinoonline.eu

 

Declaraţii după meci

 

Cătălin Burlacu: “Echipa Sibiului nu este mai bună decât Asesoft. Decât Clujul, da, într-adevăr! Ne-au pus mai multe probleme Matthews & Co. Astăzi am jucat bine, am condus de două ori la 15 puncte. După care, ceva s-a întâmplat. Şi în jocul nostru dar şi cu arbitrii. Grigoraş şi Udrică îşi pot împărţi trofeul de MVP al acestei întâlniri. Eu şi Căruţaşu am fost vânaţi. Nici nu am avut cum să ne apărăm, să încercăm ceva… Eu nici nu am apucat să arunc o dată de la trei puncte. Oricum, nu s-a terminat! Cine râde la urmă, râde mai bine.”

Rashard Griffith: “Nu are de ce să ne fie frică. Ne-am bătut singuri de două ori, nu se va mai întâmpla! În finală va merge o ECHIPĂ, nu un grup de jucători. Recunosc că nu am mai întors o serie de la 2-0 în cariera mea, dar este o provocare. Şi la vârsta mea mai poţi bifa premieri.”
Griffith a urmărit atent Final Four-ul Euroligii. El a câştigat acest trofeu cu italienii de la Kinder Bologna şi a mai prins o finală cu Maccabi Tel Aviv, pierdută în faţa campioanei din acest an, Panathinaikos Atena.

Octavian Popa Calotă: ”Am reuşit să-i facem parizer de Ploieşti. Şansele noastre au crescut considerabil dar nu trebuie să ne relaxăm nici la 2-0. Asesoft rămâne o echipă foarte bună şi sunt sigur că nu va renunţa la luptă. Le mulţumim încă o dată fanilor! Au contat enorm”.

 

S-au tras la sorti arbitri

Pentru meciul 3 dintre Asesoft si Sibiu au fost trasi la sorti arbitri: Doru Vinasi, Mircea Serban si Marius Ciulin. Partida va avea loc miercuri, de la ora 19, in Sala Olimpia din Ploiesti.

 

Sursa: csuasesoft.ro

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!