BASKETBALL IS NOT STREETBALL

Mai 7, 2009 by redactie  
Filed under Baschet Divizia A, Stirea zilei

dodoc_senzatieAsesoft vs. Sibiu 117-67 (41-24 15-14 27-16 34-13)

Dincolo de victorie, mai presus de frumuseţea jocului, peste aportul publicului senzaţional din Olimpia care s-a prezentat cu mesaje de încurajarea şi a ovaţionat fiecare coş, a stat o tabelă îngheţată de ultimul fluier. Precizia lui Cepulis şi Dodoc, viziunea lui Osmokrovic, lupta la recuperare a lui Căruţaşu şi eforturile întregii echipe au adus Ploieştiului o victorie la 50 de puncte diferenţă! Scorul general este 2 la 1 în favoarea Sibiului dar alb-albaştrii par să fi scăpat în sfârşit de un complex ceva mai vechi. Trebuie să demonstreze acest lucru duminică, de la ora 19, în direct pe Telesport, într-un nou meci cât o finală. Războiul cu Ardealul nu s-a terminat. Bătălia se mută pe terenul minat din Sala Transilvania.

Echipa
7 din cei 12 jucători care au fost trimişi de Arnautovic pe teren au marcat peste 10 puncte. Fiecare şi-a respectat rolul dar a făcut şi ceva în plus, Toţi au tras pentru echipă, au pasat decisiv, au recuperat şi s-au apărat. 
Cu zece pase decisive, Osmokrovic şi-a mai spălat din păcate. S-a văzut că a avut şi timp să se odihnească, el bifând 17 minute iar Krauser 19. “Black Magic” nu s-a mişcat rău, achitându-se bine de sarcini. Ca o paranteză, cu excepţia lui Arărău, toţi componenţii lui CSU şi-au trecut în cont cel puţin 

 

“Lunetiştii”
Asesoft a avut un procentaj de 48% din afara semicercului şi un senzaţional 74% la aruncările de două puncte. Cepulis şi-a făcut norma, Mike Jones a punctat şi el de la mare distanţă de două ori, iar în evidenţă a ieşit Ionel Dodoc. Românul a vrut să se revanşeze în faţa lui Arnautovic pentru ratările de la Sibiu şi a întors plasa de cinci ori din şase încercări! A reuşit să-l ridice în picioare şi pe Sebastian Ghiţă la ultimul coş, întreaga sala apreciand şi aplaudând prestatia sa.

Pivoţii
Singurii jucători ai Sibiului conectaţi cu adevărat la acest meci au fost Cortney Scott, Michael Harrison şi Octavian Popa Calotă. Primii doi le-au pus ceva probleme alb-albaştrilor sub panouri, Scott fiind foarte precis de la semidistanţă.
Încet, încet, pivoţii lui Arnautovic au asediat “căciulile” şi au adus Asesoftului 31 de puncte din interiorul spaţiului de 3 secunde. Curtis a mai demonstrat o dată ca are nevoie de minute pentru a se “acomoda” cu meciul şi adversarii, iar Griffith şi Burlacu s-au impus fără a se forţa sub panouri.

În partea a doua a meciului, nemaifiind posibilă varianta victoriei pentru echipa sa, Peter Schomers a trimis în teren rezervele. Încet, încet, neamţul a rulat lotul, singurul jucător ce nu a putut fi folosit fiind ploieşteanul Andrei Lefter. Acesta a fost nevoit să-i dea tricoul de joc lui Bryant Matthews, americanul folosindu-l 17 minute, până în momentul în care a fost eliminat.

Ionuţ Georgescu jogoscasinoonline.eu

Sursa: csuasesoft.ro

 

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!