SCANDAL INTRE DOUA ECHIPE DE TRADITIE

Octombrie 20, 2009 by Cristi Damian  
Filed under Fotbal AJF, Stiri principale

În urmă cu două săptămâni scriam despre violenţele la care a fost supus centralul Ovidiu Oprea la partida dintre Unirea Câmpina – Intersport Plopeni, joc contând pentru etapa a din cadrul Ligii A Prahova. La finele săptămânii trecute, acelaşi arbitru a mai fost lovit, de această dată la un meci de Liga B Prahova: AS Vălenii de Munte – Carpaţi Sinaia. În ultimele secvenţe ale întâlnirii, la scorul de 1-1, gazdele au reuşit să mai marcheze un gol, sinăienii nu au fost de acord şi s-au năpustit asupra asistentului Ionuţ Necula şi a centralului Ovidiu Oprea. Atât primul arbitru menţionat, cât şi cel de-al doilea, au văzut că mingea a intrat în poartă şi se poarta acorda gol, în timp ce echipierii formaţiei din oraşul de pe Valea Prahovei nu au fost de acordat şi s-au năpustit asupra celor doi, cu o cruzime mai rar întâlnită pe terenurile de fotbal. În cele din urmă, arbitrul Ovidiu Oprea a reuşit să oprească jocul şi să se ducă la cabine. Mai mult ca sigur, formaţia din Sinaia va pierde întâlnirea, la masa verde, şi vor fi drastic amendaţi. ”Nu am crezut vreodată că jucătorii din Sinaia pot fi aşa de violenţi. Pe Necula l-au pălmuit şi strâns de gât, dar de înjurături nu a scăpat nimeni dintre oficialii partidei. Cel mai înverşunat a fost antrenorul oaspeţilor, Ionuţ Hogea, care sper să fie aspru sancţionat de către Comisia de Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova”, ne-a declarat observatorul întâlnirii, Mitu Roşu, care ne-a spus şi faptul că brigada de arbitri a oprit patru legitimaţii de joc al echipierilor formaţiei din Sinaia.

Cel mai frustrant este faptul că cele două formaţii implicate în scandal, mai mult sau mai puţin, aparţin unor comunităţi cu renume din judeţul Prahova, şi nu numai. Din păcate, în cele localităţi urbane fotbal nu reprezintă o prioritate, ambele grupări evoluând în cel de-al doilea eşalon fotbalistic judeţean. La condiţii există în cele două oraşe ar fi trebuit ca grupările locale să evolueze pe scena Ligii a III-a.

Comments

6 Comments on "SCANDAL INTRE DOUA ECHIPE DE TRADITIE"

  1. radone on Mar, 20th Oct 2009 8:56 pm 

    Tin sa fac anumite precizari asupra acestui articol!sunt jucator al echipei din sinaia,echipa care face mari eforturi pentru a rezista in aceasta liga din cauza conditiilor extrem de precare de care are parte!suntm un grup de jucatori condusi foarte bine de pe banca tehnica de catre domnul profesor ionut hogea si de catre domnul luchian lucian,oameni fara de care aceasta echipa nu ar exista!sa revenim la meciu de sambata trecuta de la valeni,meci facut praf de catre brigada de arbitrii condusa de catre domnul ovidiu oprea car pur si simplu si a batut joc de munca acestor jucatori,care in ciuda tuturor conditiilor,reusesc sa fuga de la munca,reusesc sa aduca bani de acasa,reusesc sa munceasca la ingrijirea terenului a vestiarului,si care muncesc din greu la antrenamente pentru a obtine promovarea in prima liga prahoveana,acolo unde le este locul!se pare insa ca cele 6 victorii consecutive din campionat si din cupa romaniei a deranjat pe cineva si s a hotarat k munca acestor jucatori sa fie stricata de catre brigada de arbitrii prezenta la acest joc in frunte cu observatorul pardidei,domnul rosu,om al carei onoare este pusa sub semnul intrebarii!!!faze identice analizate diferit,cartonase galbene indreptate catre o singura formatie,accea din sinaia!primul gol al echipe gazda a fost inscris dupa o lovitura libera acordata de catre domnul oprea doar din simplul fapt k un jucator a cerut hent,strigand catre arbitru “ceasul”.faza se petrecea in terenul echipei gazda insa arbirtul oprea a mutat acea indirecta care ar fi trebuit sa se transforme in minge de arbitru,exact pe linia de 16 metrii a careului sinaienilor,apoi o eliminare gratuita acordata unui jucator sinaian,urmand ca cireasa de pe tort sa fie pusa in minutul 90 cand la o minge plouata in careu portarul sinaian aflat cu cel putin 1 metru in fata liniei portii scapa mingea in fata!!!atentie la strigatul jucatorilor gazda tusierul ridica steagul dupa aproximativ 30 de sec dupa terminarea fazei indicand gol!!!rusine stimata brigada,rusine domnule oprea,rusine domnule rosu,care ne ai atentionat inca de la inceput k nu avem nicio sansa pt k suntem prea aroganti,ati vorbit si ati notat numai impotriva noastra,impulsionand brigada de arbitrii sa actioneze importiva muncii noastre!rusine!!rusine ca iesiti dupa acest meci de care v ati batut joc cu o asemena declaratie!si oare de ce tocmai acest arbitru a fost supus unor presiuni venite din partea echipei din campina la un joc probabil dus la capat asa cum stiti cel mai bine,si nu mare mi ar fi mirarea daca acest domn rosu nu a fost observator si la acea partida!vorbiti despre violenta?sa ne cerem dreptul si sa cerem sa fim arbitrati corect vi se pare un act de violenta???rugati comisiile sa ne suspende drastic???si noi cerem acelas lucru,vrem ca fotbalul prahovean sa fie curat si lipsit de asemenea personaje murdare!

  2. lucica on Mie, 21st Oct 2009 11:29 am 

    va rog stimata comisie sa judecati,corect acest caz,si deasemeni sa santionati ,brigada de arbitri si a observatorului pentru ca ei au incitat jucatori.si deasemeni pe antrenor.eu imi cam dau seama ca ,ca pe jucatori mei putini le va lua parte.din comisie NU le va da dreptate,tot pe cei care au stricat jocul le da dreptate.pacat ca nu sant probe video ca..iati fi scos din arbitraj si observare cei care au condus jocul, sau pus de acord dupa joc si au scris ce au vrut,rusine tot iei cer sa fim aspru pedepsiti ptr ce bai fratilor ,ca ati bagat mingea in poarta in min 90+2 oare cu ce am deranjat,nu va-ti intrebat de ce are probleme la ajf oprea,ca nu stie sa conduca un joc,de judet p.s. mea distrus o jumate de echipa sau chir toata. ca asa vrea mushiu lui oprea.

  3. tibi on Mie, 21st Oct 2009 7:18 pm 

    radone!!daca erati fotbalisti…acceptati situatia si va vedeati de jocu vostru!oricat de prost ar fi arbitru….trebuia sa aratati ca suneti fotbalisti…

  4. gelu on Mie, 21st Oct 2009 9:21 pm 

    bai fratilor imi spun si eu parerea,sunt jucator la o echipa de liga a prahova!ne-am saturat cu totii de acest arbitru oprea!!suspendati-l definitiv din arbitraj!este un hot care isi bate joc de fotbalisti si de echipe care nu sunt obisnuite sa premieze arbitrii!iar de acest observator rosu,nu merita sa mai deschid gura!un om de nimic!curatati aceasta gasca din arbitraj!

  5. dragos on Mie, 21st Oct 2009 9:29 pm 

    principala problema la aceste jocuri de judet,este faptul ca brigazile de arbitrii au in spate observatorul care ii acopera si cu care distrug partide si jucatori!echipele in cauza sau jucatorii nu pot demonstra cu nimic rapoartele de joc intocmite de catre arbitrii si observatori!de aici pleaca totul de la obervatori!iar acest observator,domnul rosu este principalul factor al acestei caracatite din arbitrajul prahovean.o singura intrebare as avea,oare cum acest arbitru oprea a ajuns sa fie rezerva la meciuri de divizia b,cand nu este in stare sa duca la capat un meci de judet!in acest campionat a avut numai probleme,exemplele cele mai concrete fiind meciurile de la campina cand a defavorizat clar echipa gazda in disputa cu liderul plopeni,si circul de meci de la valeni in care si-a batur joc de carpati sinaia!rog comisiile judetene sa deschida ochii asupra arbitrajelor si impotriva acestor arbitrii gen oprea jogoscasinoonline.eu

  6. G on Sâm, 24th Oct 2009 12:44 am 

    Ma indoiesc ca arbitrii au fost de vina la acest meci. In primul rand ca il cunosc pe arbitrul Oprea si chiar daca nu o fi avut un arbitraj de nota 10 in nici un caz nu cred ca ar fi putut acorda un gol la o faza in care mingea era la 1 metru in fata liniei de poarta asa cum spune acest jucator de la Sinaia. Sa-l vad si eu pe arbitrul ala care are acest curaj sa faca asa ceva! in plus dupa cate am inteles (nu am fost la meci), golul a fost acordat de asistentul Necula asupra caruia nu a planat niciodata nici un fel de suspiciune de cand este arbitru, fiind unul din tinerii recent promivati in Liga A. Nu cred ca are in prezent mai mult de 5 meciuri arbitrate la liga A si nu pot sa cred ca ar fi acordat un gol in acest minut daca nu ar fi fost 200% convins. Dar ceea ce stiu este ca eu -am arbitrat echipa Sinaia (in ainul competitional trecut) am luat intodeauna multe masuri disciplinare (eliminari sau avertismente) impotriva lor din motive care tin de modul de comportare al jucatorilor si mai putin de fapte ce tin efectiv de jocul de fotbal. Si sunt foarte multi arbitri care se plang de modul lor de comportare.. Ma indoisec ca toti cei care au arbitrat Sinaia au facut-o intr-un mod tendentios. Daca se fac eforturile care se fac la Sinaia (petru care ii felicit pe cei implicati) acestea sunt stricate de catre lipsa de disciplina si respect. Care e problema ca un gol se inscrie in min 90+2? este ilegal? scrie undeva in regulament ca nu se poate marca unn gol in minutele de prelungire? De ce nu au inscris ei 3 goluri si aceata faza nici n-ar mai fi contat? Nu vreau sa fac cronica meciului dar in nici un caz nu este posibil ca jucatorii sa-si faca dreptate singuri. Sacrificiile facute pentrua sustine echipa nu justifica asemenea comportamente. Faptul ca s-au dus l-au palmuit si bruscat pe arbitru(i) ce au rezolvat? A schimbat Oprea decizia si a anulat golul? Presupunand ca jucatorii ar avea dreptate si Oprea ar fi suspendat, ce au castigat? jucatori suspendati si amenzi? cu ce ii incalzeste? Sincer nu am inteles si nici nu o sa inteleg un asemenea comportament mai ales ca si eu am jucat fotbal de la liga B pana la Liga a III-a unde importanta unui joc era mult mai mare si va garantez ca jucatorii Sinaii de acum nu or sa vada arbitrajele care erau atunci.
    Dar din pacate asta e tara in care traim, asta e civilizatia care ne caracterizeaza, mentalitatea dupa care ne ghidam si probabil ca asta e motivul pentru care suntem unde suntem. La noi intodeuna, altii sunt vinovati.

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!