MAI BUNI, DAR INEFICIENTI

Noiembrie 16, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Fotbal Liga a II-a, Stiri principale

faza_buzau_petrolul Gloria Buzău- Petrolul Ploieşti   0-0

Stadion: Gloria jogoscasinoonline.eu

Spectatori: 2000

Gloria: Leu- Mândrean, Lorincz, Marin, Ursu- Drăguţ (58- Diaz), R. Tudor(65- Mocanu), Popa, Toma- Boghiţoi, Priescu (77- Nicodim)

Antrenor: Nicolae Anton Bonus Fara Depunere

Petrolul: A. Vlad- Chiriţă, Bozga, Cosic, P. Stoica- Minciună (56- G. Crăciun), Neagoie- C. Stoica, C. Vlad (70- Japalău), Budescu- Elek (85- L. Dumitru)

Antrenor: Vivi Răchită

Arbitri: Alexandru Deaconu (Bucureşti)- Aurel Oniţa (Constanţa), Sebastian Gheorghe (Suceava)

Avertismente: Mândrean 44, Priescu 55, Diaz 83/ C. Vlad 38

Jucătorul meciului: Constantin BUDESCU

Înainte cu 30 de minute înainte de startul partidei, preşedintele clubului Gloria Buzău, ploieşteanul Mihai Marin, a preconizat că meciul se va termina la egalitate. Şi aşa a fost, puţine fiind momentele în care balanţa putea să se încline în favoarea uneia dintre echipe.

Pe un teren care a rezistat foarte bine după ce cu o zi înainte găzduise meciul internaţional dintre formaţiile de tineret ale României şi Letoniei, Petrolul a început mai bine şi a tras primele şuturi spre poarta lui Leu, prin Budescu şi Cristi Vlad.

Prima ocazie cu adevărat importantă a apărut în minutul 19, atunci când Boghiţoi, cel mai bun om al gazdelor, a reluat din „foarfecă”, peste poartă, de la 6 metri.

Petrolul a replicat rapid prin Budescu, dar şutul acestuia, de la 20 metri a trecut pe lângă poartă, pentru ca, în minutul 32, Toma să trimită periculos, la colţul lung, intervenţia salutară a portarului petrolist, Andrei Vlad, menţinând scorul alb.

A fost ultima dată când gazdele s-au apropiat periculos de poarta Petrolului.

Partea secundă a fost dominată autoritar de ploieşteni, dar ocaziile mari de gol au fost puţine. După o reluare peste poartă a lui Cosic, în minutul 65, după un corner executat de Budescu, Petrolul şi-a băgat adversarul în corzi, finalul jucându-se , practic, la o singură poartă.

În miutul 90, Chiriţă (foarte bun în banda dreaptă) a centrat perfect pentru Budescu, acesta a şutat din întoarcere, dar mingea a fost devistă de portarul Leu, trecând milimetric pe lângă poartă. Cornerul rezultat a fost executat de acelaşi Budescu- foarte prezent în joc- Japalău a oprit mingea la 6 metri pentru şutul lui Neagoie, dar mingea expediată de mijlocaşul Petrolului a trecut peste poartă.

Una peste alta, un punct obţinut de ploieşteni în clasamentul adevărului, dar în compania unei echipe „ de bătut”. Faptul că Petrolul are un singur atacant de meserie în lot- Elek- s-a resimţit şi la acest meci, în care ineficienţa din faza ofensivă a fost evidentă.

Galeria Petrolului a luat potul cel mare

galerie_petrolul În minutul 50 al partidei de la Buzău, suporterii Petrolului au afişat un banner cu inscripţia: „Nu trage dom Semeca, sunt eu, Lăscărică/ Aplauze eterne, nea Dinică”. Tot spectatorii s-au ridicat în picioare şi au aplaudat la scenă deschisă gestul galeriei ploieştene.

De altfel, cei 200 de suporteri ai Petrolului care au făcut deplasarea la Buzău au creat încă o dată o atmosferă deosebită, fapt care l-a făcut pe antrenorul Petrolului, Vivi Răchită, să declarare după meci: „Galeria noastră a promovat deja în prima ligă!”, aluzia fiind evidentă la obiectivul pe care echipa ploieşteană îl are pentru această ediţie de campionat.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!