LOGA SI “FERMA ANIMALELOR”

Februarie 6, 2008 by Edi Moldovan  
Filed under Editorial

Constantin Loga. Un nume care nu spune mare lucru. De fapt, celor care nu cunosc bine fotbalul prahovean, nu cred ca le spune nimic. Nu-i bai. Poate le va spune ceva dupa lecturarea acestui material.

Loga e un jucator de fotbal. Ca fotbalistii sunt putini. Dansul face parte acum din lotul unei echipe de liga a treia, Petrolul II Ploiesti. Dansul e cel mai bine platit jucator de aici. Numai ca dansul a plecat din cantonament pentru ca, vezi Doamne, era accidentat, taman cand era vorba sa puna osul la bataie, si tot dansul nu mai dat nici macar un telefon conducerii sau antrenorului sa le spuna ce mai face domnia sa. A considerat, probabi, ca nu e necesar.

Nu am nimic cu Loga. Sau cel putin nu aveam pana acum. Am mers la Scaieni si am vazut ca jucatorii de la Petrolul II au jucat cu multa convingere un simplu joc de pregatire. Chiar daca aveau 16, 17 sau 18 ani, chiar daca aveau 34, sau mai multi. Toti alergau in noroi si doreau sa-si convinga antrenorul ca, cel putin la nivelul asta, merita sa joace. Loga nu. Ca el e mai presus de ei.

Nu as fi scris acest material despre Loga daca era o situatie ocazionala. Numai ca Loga si-a facut un obicei din a se fofila. Nu doar la Petrolul II. Si atunci…se schimba foaia.

Nu am pretentia ca Loga a citit “Ferma animalelor” a lui George Orwell. Nu sunt absurd.

Dar aplica al dracului de bine ideea de baza: “toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele”.

Si, ghinionul lui, tocmai am plecat dintr-un loc in care se aplica acelasi principiu. Si doare cand vad ca in viata,  principiul asta a ajuns sa guverneze. Ca asa vor unii si ca altii sunt prosti.

Ce nu stie domnul Loga, si ceilalti, e faptul ca Orwell, in opera sa, a gasit un final care nu ar fi pe placul lui Loga.

Si daca el si alti loga din astia se calauzesc dupa principiul sus amintit, atunci n-ar fi rau ca si finalul lor sa poarte tot semnatura lui Orwell.

Comments

2 Comments on "LOGA SI “FERMA ANIMALELOR”"

  1. panda on Joi, 26th Iun 2008 4:02 pm 

    e cam ca la fotbal:
    ” joaca doua echipe de cate 11 jucatori si la sfarsit castiga tot Germania” :) ))

  2. Marian on Sâm, 7th Nov 2009 12:12 am 

    Eu de Loga asta am auzit,dupa parerea mea din ce stiu eu a jucat pe la chimia brazi unde a avut cateva meciuri bunicele,calitati are ca altfel nu se prezenta in domeniul asta,e pakat sa il reprezentati printr-un asemenea articol
    Dar ce sa faci si dumneata domnule edi moldovan,ca oricum de dumneata nu cred ca a auzit nimeni
    este pakat ca acoperiti cu noroi numele acestuia sau a altcuiva jogoscasinoonline.eu

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!