Sevensins

ECUATIE REZOLVATA

Decembrie 14, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Fotbal Liga a II-a, Stiri principale

constantin_stoica Obligativitatea echipelor din Liga a II-a de fotbal de a folosi pe parcursul meciurilor cel puţin un junior în teren a creat mari bătăi de cap pentru majoritatea echipelor.

Lipsa unor centre de copii şi juniori de calitate şi condiţiile precare de pregătire ale fotbaliştilor la acest nivel de vârstă au reprezentat şi încă mai reprezintă principalele tare ale unui sistem de promovare a juniorilor care scârţâie din ce în ce mai mult.

Chiar şi pe acest fond, deloc încurajator, antrenorul echipei Petrolul Ploieşti, Vivi Răchită, a găsit, în cele din urmă, o soluţie care pare viabilă pentru folosirea unui junior care să aibă şi realizări în joc.

Titularizarea lui Constantin Stoica (în foto) a fost una de bun augur pentru Petrolul, tânărul jucător al ploieştenilor reuşind să marcheze trei goluri în turul campionatului.

Până s-a ajuns la „soluţia” Stoica, Răchită a încercat să-i mai titularizeze pe Bogdan Năstase şi Alexandru Avram, dar niciunul dintre cei doi nu a dovedit că merită să aibă întâietate în faţa lui Constantin Stoica.

Dacă Năstase a arătat că mai are de „tras” pentru a putea evolua în Liga a II-a, Avram, care avea calităţi indiscutabile, a vrut să facă mai mult decât era cazul, ceea ce a condus la numeroase greşeli în jocul săui. Mai mult, el a arătat că nu pare dispus să accepte aceste greşeli şi a dat bir cu fugiţii după ce Răchită la trecut pe banca de rezerve.

În aceste condiţii, Constantin Stoica s-a impus în lupta pentru titularizare, el fiind la al doilea sezon în Liga a II-a cu Petrolul, după ce a marcat 5 goluri şi în ediţia trecută de campionat.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!