FUNDATIA LUI RACHITA

bogdan nastase Peste două zile Petrolul Ploieşti va debuta în noua ediţie de campionat din Liga a II-a de fotbal, după ce a avut parte de cea mai agitată pregătire precompetiţională din ultimii 5 ani.

Preluarea de către municipalitate şi schimbarea în totalitate a echipei care va aborda competiţia au reprezentat elemente deloc uşor de îmbinat de către Vivi Răchită.

Important pentru gruparea ploieşteană este faptul că, cel puţin în faza defensivă, Răchită a găsit soluţia pentru a alcătui un nucleu de jucători cu experienţă, capabil să dea o anumită stabilitate.

După Daniel Chiriţă şi Pompiliu Stoica – fost prezenţi încă de la începutul pregătirilor în lotul Petrolului, abia în ultimele două săptămâni Răchită a putut miza pe un alt fundaş central cu experienţă, Şomodean, variantele anterioare, cu Stanca sau coreeanul Hong nefiind la fel de eficiente.

Mai mult decât atât, acum o săptămână, a fost acoperit şi postul de fundaş dreapta, prin sosirea lui Alexandru Puchea, un fotbalist capabil să facă faţă cerinţelor acestei poziţii, şi cu mult peste valoarea arătată de Marcu, cel care a fost folosit în primele partide de verificare disputate de noua echipă a Petrolului.De altfel, prestaţia defensivei a fost una sigură şi în ultimul meci amical susţinut de ploieşteni, cu Dinamo II Bucureşti.

Cristi Vlad, Claudiu Dumitrescu, Bogdan Minciună,  Mihai Tudor, Robert Elek sau Constantin Budescu sunt fotbalişti care „ştiu jocul” şi pot reprezenta soluţii eficiente, cel puţin pentru prima parte a sezonului.

În privinţa juniorului care va fi folosit titular de Răchită ( n.n- există obligativitatea ca formaţiile de liga a II-a să aibă un junior titular în teren) se pare că acesta va fi Bogdan Năstase, el apărând, până acum, în primul unsprezece al echipei la mai toate meciurile de verificare disputate în această vară.

Opţiunea lui Răchită are acoperire în faptul că Năstase a arătat (în comparaţie cu Baroian sau C. Stoica) că are o disponibilitate la efort mai mare, un aspect foarte important pentru stilul de joc pe care antrenorul ploieştean vrea să-l impună la echipă.

Una peste alta, fără a fi, încă, echipa pe care suporterii o aşteaptă, noua formaţie a Petrolului începe să capete contur, fundaţia pentru construcţia ulterioară fiind una de apreciat, în condiţiile în care problemele financiare au fost la ele acasă în curtea clubului petrolist, în această vară.

Comments

2 Comments on "FUNDATIA LUI RACHITA"

  1. mihai stere on Dum, 16th Aug 2009 10:10 am 

    domnul meu, este pacat ca acordat atata atentie unui antrenor de duzina in loc sa aduceti in prim plan alte rezultate de onoare ale echipelor noastr! de exemplu, nu apar rezultatele Tricolorului Breaza sau Petrolului de sambata! sunteti in concediu??

  2. adidasi on Mar, 25th Aug 2009 1:27 pm 

    sa speram ca vivi rachita va aduce pe fc petrolul acolo unde ii este locul
    aceasta echipa are si ea o istorie mult mai interesanta decat multe care sunt acum in liga 1 si cred ca merita sa fie acolo jogoscasinoonline.eu

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!