UN PUNCT PRETIOS

Septembrie 17, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Fotbal Liga a II-a, Stiri principale

daniel_chirita Farul Constanţa – Petrolul Ploieşti 0-0

Stadion : „Săgeata”, Stejaru jogoscasinoonline.eu

Spectatori: 400

Farul Constanta : Vlas – Maţel, Papp, Diogo, Mendy – B. Andone (86-M. Soare), Ben Tekloh, Cristocea, Mansur(46- Mansur) – Ene, Chico (42- C. Matei). Antrenor: Marius Şumudică

Petrolul Ploiesti : A. Vlad – Cl. Dumitrescu, Chiriţă, Şomodean, P. Stoica – Neagoie, Crăciun- Năstase (85- C. Stoica), Cr. Vlad (68- Minciună), Elek – Ţurcan (49- Budescu). Antrenor: Vivi Răchită

Arbitri: Emil Voicu ( Bacău)-  George Fridl (Comăneşti) şi Cătălin Teodor (Brăila)

Jucătorul meciului: Daniel Chiriţă

Chiar dacă nu pare, la prima vedere, punctual obţinut de Petrolul Ploieşti, în deplasare, cu Farul Constanţa s-ar putea să conteze foarte mult în ierarhia finală a acestei ediţii de campionat. Până atunci, însă, rezultatul e important cel puţin din două motive: a fost unul obţinut în urma unui joc în creştere valorică al Petrolului- faţă de cel disputat tot în deplasare cu FC Snagov- şi a parafat al doilea meci consecutiv al ploieştenilor fără gol primit, după victoria de pe teren propriu cu FC Botoşani.

Mai mult chiar, una peste alta, a fost un rezultat echitabil.

Meciul a început abrupt, cu o bară transversală a lui Ene, care a încercat un lob din 6 metri, peste portarul Andrei Vlad, ieşit în întâmpinare.

Dup acest moment delicat al jocului, ploieştenii au avut momente mai bune, reuşind să ameninţe serios poarta apărată de Vlas.

Mai întâi, după un corner executat de Claudiu Dumitrescu, în minutul 29, Elek este devansat de Cristocea şi nu poate profita de ieşirea greşită a portarului constănţean.

Apoi, în minutul 34, Petrolul îşi trece în cont o ocazie uriaşă, după o fază de toată frumuseţea: Pompiliu Stoica trimite o diagonală de 50 de metri, Năstase preia bine pe partea dreaptă, centrează în faţa porţii, dar Vlas are un reflex senzaţional la reluarea din 4 metri a lui Ţurcan, menţinând un scor alb la pauză.

În partea secundă, Răchită mută pentru a câştiga meciul, trimiţându-l în teren pe Budescu, care era incert înaintea disputării acestei partide.

Pe fondul unui joc mai slab, prima ocazie de gol din partea secundă a apărut abia în minutul 71, atunci când şutul lui Diogo, din 8 metri, a fost deviat de barajul făcut de Minciună şi Chiriţă.

În minutul 83, Budescu îi pasează ideal lui Elek, scăpat singur cu Vlas, dar asistentul George Fridl semnalizează eronat o poziţie de ofsaid inexistentă.

Finalul este unul pe contre, dar niciuna dintre cele două formaţii nu poate da lovitura decisivă,  şutul ploieşteanului Constantin Stoica trecând milimetric peste poarta Farului.

Petrolul a obţinut primul punct din deplasare în acest sezon şi poate aştepta cu încredere meciul de sâmbătă, atunci când ploieştenii vor evolua tot în deplasare, cu Cetatea Suceava.

Comments

2 Comments on "UN PUNCT PRETIOS"

  1. Desene animate on Joi, 17th Sep 2009 10:46 pm 

    Bun meci,l-am vazut:)

  2. Eu on Sâm, 19th Sep 2009 9:23 am 

    Costin Stoica titular!

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!