POT IMPLORA DIVINITATEA!

Septembrie 6, 2009 by Cristi Damian  
Filed under Fotbal Liga a III-a, Stiri principale

faza rapid_teleajen RAPID BUCUREŞTI II – PETROLUL TELEAJEN PLOIEŞTI 2-2 (1-1)

Arenă: ”CF”, Chitila. Asistenţă: circa 100 de spectatori. Au marcat: Coman (37), Alexandru (57)/Ene (29), Andrei (72-penalti).

RAPID II: Drăghia – Barbu, Dăescu, Ţîncu, Gheorghe – Ioniţă (78 Dumitru), Matei, Coman, Stoica – Alexandru (80 Bujor), Tene. Rezerve: Belu – Călin, Martin, Florea, Grigore. Antrenor: Florea Drăghici.

TELEAJEN: Dumitrescu (60 Mălescu) – Avădanei, Ionescu, Cazan, Panait (46 Oprea) – Costache, Bărăgan, De Grood (67 Bădicu), Stan (78 Constantin) – Andrei, Ene. Rezerve: Vulpe, Safta, Bobeică. Antrenori: Valentin Negoiţă şi Ion Albină.

Au arbitrat: Emil Ionuţ Iacob (Ialomiţa) – Cătălin Ancu şi Florin Ştefan (ambii, din Teleorman). Observatori FRF: Adrian Mihalcea (Bucureşti) şi Bogdan Medrea (Râmnicu Vâlcea).

Avertismente: Matei (53), Gheorghe (59), Dăescu (72)/Ene (54 şi 88).

Eliminare: Ene (88).

Jucătorul meciului: Gheorghe Bărăgan.

 

Nou promovata în Liga a III-a, echipa Petrolul Teleajen Ploieşti, a trecut cu bine peste cele două deplasări din acest început de sezon, acumulând tot atâtea puncte, ajungând, astfel, la o zestre de cinci puncte. Oamenii antrenorilor Valentin Negoiţă şi Ion Albină au terminat la egalitate în deplasările de la Viitorul Toporu şi Rapid Bucureşti II.

În meciul cu formaţia ”satelit” a grupării feroviare, ploieştenii trebuie să mulţumească divinităţii pentru punctul smuls de pe arena din Chitila, în condiţiile în care amfitrionii au izbit, în patru rânduri, barele porţii celor de la Teleajen. Nu trecuseră decât 15 secunde de la primul fluier al arbitrului Emil Iacob şi localnicul Ioniţă a lovit transversala lui Dumitrescu după ce primul încercase, mai degrabă, să trimită o centrare în careul prahovenilor. Acelaşi jucător şi-a mai trecut în cont o bară în minutul 26, fiind imitat în minutele 9 şi 37 de Tene şi, respectiv, Stoica. La cea din urmă bară s-a înscris golul egalizator al gazdelor, mingea sărind din buturile porţii lui Dumitrescu la Coman, acesta din urmă prinzând un trasor de la 35 de metri în vinclul porţii ploieştenilor. Totuşi, reuşita amfitrionilor a fost precedată de golul oaspetelui Ene, care după ce a preluat excelent în careul gazdelor l-a lobat cu sânge rece pe Drăghia (29), care a demonstrat, încă o dată, faptul că în fotbal ocaziile se răzbună.

După pauză, Negoiţă l-a scos pe apaticul Panait, înlocuindu-l cu “piticul” Oprea, cel din urmă fiind foarte activ în cele 45 de minute cât a evoluat, scoţând penaltiul transformat de Andrei (72). Dar, de această dată, gazdele au fost primele care au marcat în mitanul secund, asta şi cu largul concurs al lui Dumitrescu. Matei a şutat de la 16 metri, portarul ploieştenilor a respins greşit în faţă  şi, fiind pe fază, Alexandru şi-a adus pentru prima oară echipa în avantaj (57). Odată cu marcarea celor patru goluri, meciul a devenit din ce în ce mai atractiv, cu un plus în detrimentul rapidiştilor, dar aceştia s-au izbit de un  Mălescu în zi mare, introdus în teren imediat după cel de-al doilea gol al bucureştenilor.

 

Ene – pierdere grea

 

Ploieştenii ar fi putut să plece cu toate punctele în joc, dar bara s-a opus la şutul lui Andrei, din interiorul careului mare (76). Din păcate pentru echipa Petrolul Teleajen, care nu-l poate folosi pe atacantul Mihai Ene în meciul de la finele săptămânii cu Conpet Ploieşti, de pe teren propriu. În minutul 88, fotbalistul ploieştean a primit al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, după ce arbitrul Emil Iacob, din Slobozia, a considerat că Ene a simulat în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor, în urma unui contact cu Ţîncu.

În altă ordine de idei, în garnitura de start a trupei antrenate de Valentin Negoiţă s-a regăsit şi jucătorul de origine americană Henry Cody De Grood. Fotbalistul care aparţine de Astra Ploieşti a jucat în centrul liniei mediene, dar nu a avut o prestaţie convingătoare, fiind schimb în minutul 67, cu Bădicu.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!