O REPRIZA A SPERANTEI

Septembrie 24, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Cupa Romaniei, Stiri principale

cupa_romaniei_brazi_vaslui Chimia Brazi- FC Vaslui 0-5 (0-1)

Stadion : Chimia jogoscasinoonline.eu

Spectatori: 700

Au marcat: -/ Temwanjera 43,49, Wesley 66, R. Costin 74, Buhăescu 89

Chimia Brazi: A. Gheorghe- Neagu, Sambou, Gâţu, Ghiţă- Cotea(53- Stana)- Lefter (64- Coţan), Butufei, Irimescu, V. Lazăr- C. Vlad (73- Muţiu)

Antrenor: Sebi Tudor Bonus Fara Depunere

FC Vaslui: Kuciak- Buhuş, Akakpo, Zubar, Markovic- Buhăescu, R. Costin, Pavlovic (58- Zmeu), Bălace- Temwanjera (64- Kirovski), Wesley (67- Jovanovic)

Antrenor: Dorin Zotincă

Arbitri: Alexandru Tudor (Bucureşti)- Ionel Popa (Paşcani), Eduard Dumitrescu (Piteşti)

Avertismente: Butufei 87/ Buhuş 55, R.Costin 63, Markovic 82, Jovanovic 90

Jucătorul meciului: Mike Temwanjera

Atmosferă firească lângă Combinat pentru un meci de gală, în şaisprezecimile Cupei României Timişoreana. O emulaţie aparte care anunţa un spectacol de calitate pe care trebuia să îl ofere cele două combatante: Chimia Brazi- din Liga a III-a şi FC Vaslui, o formaţie care acum o lună lupta pentru accederea în Europa League.

În cele din urmă, diferenţa colosală dintre cele două echipe s-a reflectat şi în rezultatul final, dar, în ciuda acestui aspect, calificarea nu a fost deloc o bagatelă pentru moldovenii patronaţi de fostul arbitru internaţional Adrian Porumboiu.

Prima repriză a fost una în care echilibrul s-a menţinut, Lefter şu Butufei ratând ocazii mari de gol pentru gruparea prahoveană. Execuţia senzaţională a lui Temwanjera, din minutul 43, i-a adus pe oaspeţi în avantaj, dar la ultima fază a primului mitan gazdele puteau egala.

Chimia a beneficiat de o lovitură de la 11 metri după un henţ în careu al lui Zubar, dar Gâţu a şutat telefonat, speriat parcă de perspectiva unui eventual gol marcat, iar Kuciak a respins fără mari probleme.

După ratarea momentului psihologic, jucătorii Chimiei s-au prăbuşit psihic şi partea a doua a disputei a foat una plictisitoare, într-un singur sens. FC Vaslui a punctat de alte patru ori şi a dus proporţiile scorului la cote exagerate, profitând din plin de erorile din defensiva prahovenilor. La ultima fază a meciului, prahovenii au avut şansa de a marca golul de onoare, dar şutul lui Coţan a lovit bara din stânga a porţii apărate de Kuciak.

A fost 5-0 pentru FC Vaslui, dar Chimia îşi făcuse deja treaba, reuşind, după mai bine de 30 de ani, să aducă la Brazi, pentru un meci oficial, o grupare din Liga I.

În ciuda scorului, Chimia a părăsit Cupa României căzând de pe un cal frumos.

Declaraţii după meci:

Dorin Zotincă- antrenor FC Vaslui

“ A fost un meci bun pentru noi. În prima repriză adversarul ne-a pus mari probleme, a fost bine organizat, dar a fost important pentru noi că am marcat repede golul al doilea şi am rezolvat calificare. Într-un astfeşl de meci, dacă nu faci diferenţa din timp, poţi avea probleme.”

Sebi Tudor- antrenor Chimia Brazi

“Pentru noi a fost o onoare să jucăm cu FC Vaslui. Am încercat să limităm proporţiile scorului, mai ales că, după ratarea penatyului din minutul 45 jucătorii mei s-au prăbuşit psihic”

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!