SCHIMBARE DE SISTEM, SCHIMBARE DE ATITUDINE

Noiembrie 30, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Fotbal Liga a II-a, Stiri principale

cosic_duel Meciul dintre Concordia Chiajna şi Petrolul Ploieşti a reprezentat şi ultima partidă pe are formaţia ploieşteană a disputat-o în deplasare în turul campionatului Ligii a II-a.

Dacă în primul meci jucat pe teren străin în acest sezon Petrolul a pierdut lamentabil, 0-3, cu FC Snagov, la ultima reprezentaţie „externă” ploieştenii au reuşit să câştige pe terenul unei formaţii puternice a seriei, diferenţa de rezultat dintre meciul de la Snagov şi cel de la Chiajna având mai mult cauze.

În primul rând a contat formula de start pe care Petrolul a aliniat-o la Chiajna, faţă de meciul de la Snagov fiind „înlocuiţi” din diferite motive nu mai puţin de 8 dintre cei 11 titulari (portarul Iorga şi jucătorii Puchea, Avram, Elek, Minciună, M. Tudor, Claudiu Dumitrecu şi Adrian Crăciun).

Apoi, antrenorul Vivi Răchită a ales să joace la Chiajna cu trei fundaşi centrali- Chiriţă, Şomodean şi Cosic şi cu trei mijlocaşi cu profil defensiv care să aglomereze zona din faţa defensivei- Cr. Vlad, Neagoie şi G. Crăciun.

Şi , poate cel mai important aspect care s-a mofificat faţă de partida inaugurală jucată în deplasare, la Chiajna s-a văzut o ambiţie ieşită din comun a jucătorilor ploieşteni pentru a nu ceda nici măcar un punct gazdelor, o atitudine de învingători clădită pe baza unui efort susţinut.

Date fiind aceste modificări, victoria de la Chiajna apare ca fiind una logică, obţinută pe un teren pe care oaspeţii au foarte puţine şanse, în mod normal, pentru a „scoate” un rezultat pozitiv.

În urma succesului de la Chiajna, Petrolul a adunat 11 puncte din meciurile jucate în deplasare în acest tur de campionat, având trei victorii (la Bacău, Breaza şi Chiajna), două rezultate de egalitate ( cu Farul Constanţa şi Gloria Buzău) şi trei eşecuri (cu FC Snagov, Cetatea Suceava şi Delta Tulcea).

11 goluri a marcat Petrolul în deplasare şi a primit doar 9. Interesant este faptul că, în ultimele trei partide jucate pe terenurile adversarelor, Petrolul a obţinut două succes şi un rezultat de egalitate, ultimul eşec fiind consemnat pe 17 octombrie, la Tulcea.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!