ASESOFT-CAMPIOANA LA PUTEREA A SASEA!

Mai 26, 2009 by redactie  
Filed under Baschet Divizia A, Stirea zilei 2

csu asesoft campioni 2008-200913 cu noroc! Vitrina cu trofee găzduieşte de sâmbătă 6 titluri, 6 cupe şi FIBA Europe Cup

CSU Asesoft Ploieşti - campioană la puterea a şasea!

CSU Asesoft - ELBA Timişoara 80-66 (3-0)

Cel mai echilibrat sezon din ultimii ani s-a încheiat cu o finală pe care Ploieştiul a câştigat-o cu 3-0. ELBA Timişoara a jucat baschet, a fost echipa care a încheiat sezonul regulat pe locul al doilea şi care a jucat o finală de cupă europeană. Dragan Petricevic a reuşit să pună bazele unei formaţii ambiţioase şi omogene, care şi-a arătat însă limitele în faţa unui adversar net superior.
CSU Asesoft nu putea să piardă în faţa unui public pregătit să celebreze cel de-al şaselea event, peste 1000 de oameni purtând de la începutul partidei tricouri de campioni. În sala “Olimpia”, ploieştenii au aplaudat echipa care a eliminat Spartak St. Petersburg din Eurochallege, care şi-a trecut în palmares Cupa României 2009 şi care a reuşit să mai obţină un titlu după o semifinală spectaculoasă şi nemaivăzută în baschetul românesc. Şi, aşa cum ne place să spunem mereu, povestea merge mai departe… 

Oboseala şi-a spus cuvântul

Meciul decisiv a fost unul de luptă. Asesoft a dominat graţie oamenilor mari, de sub panouri. Căruţaşu nu a iertat nimic şi a terminat partida cu 15 puncte şi 16 recuperări! Griffith şi Curtis s-au completat de minune, în timp ce Burlacu s-a luptat cu Păltinişanu şi Grubisic. Oricum, s-a văzut foarte clar că alb-albaştrii se resimt după acest sezon obositor. Cepulis nu a mai fost la fel de precis iar Mike Jones a fost un “zburător” legat de parchet.
Osmokrovic şi Krauser au avut momente de inspiraţie şi au condus bine jocul, în timp ce Hargrove nu a putut fi oprit pe pătrundere. În prima repriză, elevii lui Arnautovic au fost ghinionişti în atac, compensând însă cu un efort suplimentar în apărare.

 

Timişoreni fericiţi

De la ELBA s-au remarcat Pesic şi Păltinişanu, jucători constanţi de-a lungul întregului sezon. Oricum, Petricevic se poate declara mulţumit de prestaţia tuturor. Medaliile din argint obţinute înseamnă cea mai mare performanţă din istoria clubului! Bănăţenii au urcat pe podium puţin dezamăgiţi dar şampania oferită de ploieşteni le-a adus zâmbetul pe buze.

“Baie” cu şampanie

În momentul în care Virgil Căruţaşu & Co. au fost prezentaţi, nebunia s-a declanşat. Jucătorii le-au oferit suporterilor un duş cu şampania campionilor, special personalizată pentru acest eveniment. S-au declanşat tunurile de confetti, iar melodia “We are the champions” a făcut sala să vibreze. 
Medaliile şi tricourile de campioni au fost răsplată pentru un sezon de succes, iar trofeul cel mare a fost ridicat cu bucurie atât de Griffith, Căruţaşu şi Burlacu cât şi de Krauser, Curtis, Hargrove, Osmokrovic sau Arărău, pentru prima dată campioni!

Au petrecut alături de fani!

La ora 22, un foc de artificii a luminat cerul. Suporterii, jucătorii şi conducătorii au continuat să se felicite şi să facă poze. După aceea, toţi au plecat spre terasa restaurantului “Vienna Café”, partener oficial CSU Asesoft. 
Petrecerea a ţinut până în zori, Cepulis a dansat pe muzică rusească, Arnautovic a cântat în sârbă, şampania şi vinul au curs iar toată lumea s-a distrat de minune.

Arărău, de pe podium la lot

La doar câteva ore după petrecere, Marian Arărău a plecat spre Tulcea, la reunirea lotului naţionat sub 20 de ani. Pentru pivotul de 2.04 metri urmează un cantonament de zece zile, un altul la Oradea, două turnee de pregătire în afară iar apoi, dacă va rămâne în vizorul selecţionerilor, meciuri la campionatul european din Macedonia.
Arărău a ţinut să le mulţumească celor doi conducători, antrenorilor şi colegilor săi, fiindu-le recunoscător pentru ajutorul primit în anul său de debut.

Ionut Georgescu - csuasesoft.ro

 

 

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!