VICTORIE TARE CHINUITA!

Octombrie 19, 2009 by Nelu Stefanescu  
Filed under Fotbal Liga a III-a

CS Conpet Ploieşti – AFC Comprest GIM Bucureşti 2 -1 (1-0)

Stadion:”Conpet – Strejnic”. Spectatori: 100.
Marcatori:Maria (43), Enescu (84) / Albert (71).
Conpet: Bica – Dan (67 – Tudor), Frâncu, Lungu, Stanca – Maria, Ilioiu, Enescu, Stăncescu – C.Ilie (90+1), Iacob (cpt).
Antrenor: Silviu Dunitrescu.
Comprest: Stegărescu (46 – Mincu) – Ungureanu, Albert (cpt), Ionică, Enache – Marius – Florea, Vasile (87 – Nemţescu), Ene (63 – Bucşan), Duca – Răduca.
Antrenor: Ion Şoană.
Cartonaşe galbene: Enescu (59) / Duca (55), Ungureanu (56), Marius (65).
Arbitri: Petrică Burcea (Giurgiu) – Boton Szakali şi Attila Szabo (ambii din Odorheiu Secuiesc).
Observatori FRF: Mihai Păiş (Galaţi) şi Romeo Vizireanu (Constanţa).
Jucătorul meciului: Adrian Stăncescu.

Partida dintre cele două combatante, surprinzător, a început cu o întârziere de un sfert de oră (!!!), jucătorii oaspeţi ajungând la stadionul din Strejnic cu două minute înaintea orei oficiale de disputare a jocului! Asta spre nemulţumirea generală, chiar şi a observatorilor meciului, dar în special a suporterilor echipei locale, şi nu numai, care au fost obligeţi să suporte cu stoicism vremea ploioasă care s-a “etalat” în splendoarea ei pe toată durata meciului.
Antrenorul transportatorilor de ţiţei prin conducte, Silviu Dumitrescu, nu s-a dezis de clasicul sistem de joc, 1-4-4-2, pe care omologul său de pe banca tehnică a oaspeţilor, Ion Şoană, a încercat, în deplasare fiind, să-l contractareze printr-o aşezare mai pretenţioasă, ceva mai defensivă, 1-4-1-4-1, deci, o tactică prin care şi-a dorit să nu creeze spaţii de construcţie echipei locale. Dacă avem în vedere şi vremea, total neprielnică sportului rege, starea terenului de joc, la fel de neprietenoasă, tehnicianul oaspeţilor a fost mai pragmatic şi, prin strategia de joc ca şi prin prestaţia jucătorilor bucureşteni, putea să realizeze un rezultat de egalitate, cel puţin la pauză.
Din păcate pentru ei, “fetiţa”după nume – firesc, Eugen Ionuţ Maria – cu un gol de generic TV, a schimbat “calimera” şi a adus gazdelor un minim avantaj pe tabele de marcaj, pe fondul unei dispute mai mult decât echilibrate! Asta pentru că elevii lui Dumitrescu, extrem de pragmatici – ca de obicei – pe teren propriu, n-au excelat la niciun capitol, cu atât mai mult la cel al finalizării, ei nereuşind să pericliteze buturile adverse decât prin Iacob (11) şi Stăncescu (41), în vreme ce “capitaliştii” l-au pus la grea încercare pe Bica, atunci când Florea (28) putea să-i aducă pe oaspeţi în avantaj. În rest, apă de …ploaie!
Pe cât de “neagră” a fost prima repriză, pe atât de “simpatică” a fost cea secundă, asta deoarce ritmul jocului a crescut şi, firesc, au apărut şi ocaziile mari de gol!
Frigul, dar şi miza punctelor puse în joc, i-au determinat pe fotbaliştii celor două echipe să-şi revizuiască atitudinea, pe gazon, de aici rezultând şi un spectacol fotbalistic de calitate pe întreaga durată a mitanului secund.
Cele două combatante au făcut multă risipă de energie, fiecare dintre ele, în momente importante, irosind, cu nonşalanţă, ocazii uriaşe, prima fiind cea a oaspeţilor care, prin Vasile (54), putea restabili egalitatea, dar reflexul lui Bica a fost salutar. Sesizând pericolul iminent,C. Ilie, patru minute mai târziu, ca şi autorul golului, Maria, imediat, au ratat, copilăreşte, desprinderea pe tabela de marcaj, care putea fi una decisivă. Nereuşitele celor doi conpetişti puteau fi sancţionate de oaspeţi, dar Duca (60, 66 – bară) şi Vasile (62 – şut violent respins tot în bară de Bica) nu au avut şansa necesară pentru a se înscrie printre marcatori!
Conform cu desfăşurarea ostilităţilor de pe gazon, căpitanul oaspeţilor, Albert (71), a reuşit să puncteze, din 6 metri, nemarcat, pentru…1-1!
Din acesl moment, localnicii au reuşit să demonstreze de ce se situează între primii clasaţi ale seriei, de ce sunt neînvins, reuşind să marcheze golul, izbăvitor, al victoriei, cu şase minute înainte de final, prin Enescu. Este adevărat, au avut multă şansă, mingea şutată de el, dintr-o lovitură liberă, fiind deviată de zidul bucureştean peste goal-keeper-ul acestora, în poarta proprie!
În urma acestei noi victorii – chinuite, este adevărat – formaţia care evoluează pe cocheta arenă de la Strejnic continuă să rămână neînvinsă, şansele sale de promovare fiind luate în calcul de toate echipele care şi-au propus acelaşi obiectiv. Dar, cel mai important lucru este ca şi conducerea societăţii să fie pe aceeaşi lungime de undă cu “flăcăii” ei, altfel…

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!