FINAL DE FOC

Noiembrie 26, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Fotbal Liga a II-a, Stiri principale

faza_petrolul_stejaru Ultimele două etape care au mai rămas de disputat din turul acestei ediţii de campionat în Liga a II-a de fotbal programează meciuri mult aşteptate, în care confruntările directe, în seria I, pot stabili, în mod real, echipele care vor lupta cu adevărat pentru promovare.

Una dintre protagonistele acestor dueluri la vârf este echipa Petrolul Ploieşti, formaţia pregătită de Vivi Răchită urmând să întâlnrească în ultimele două runde ale turului de campionat, pe Concordia Chiajna – ocupanta locului 4 în ierarhia la zi şi pe Victoria Brăneşti, liderul “minune” al clasamentului. Pentru ploieşteni, care nu au mai câştigat de trei etape, două victorii în aceste meciuri ar fi echivalente cu înscrierea în linia dreaptă a luptei pentru promovare, în special datorită nivelului foarte scăzut, din punct de vedere valoric, al seriei, dar şi pentru că, într-o competiţie aflată sub semnul echilibrului, două succese consecutive te pot adduce într-o poziţie privilegiată. Va fi, însă, foarte greu pentru Petrolul care , după ce că avea un lot subţire din punct de vedere numeric nu va mai conta pe Elek, Japalău şi Ţurcan, toţi trei “disponibilizaţi” de Răchită.

Petrolul nu este , însă, singura echipă dintre cele cu pretenţii care îşi face calcule de mărire pentru acest final de tur.

Aflată pe locul secund, Sportul Studenţesc are şi ea nevoie de 6 puncte din meciurile cu Gloria Buzău şi Dunărea Giurgiu, dar, aşa cum s-a demonstrate până acum, obţinerea acestor puncte nu va fi chiar la îndemâna studenţilor, adversarele fiind formaţii foarte incomode şi bine organizate.

Concordia Chiajna speră să treacă de Petrolul, la ultimul meci jucat pe teren propriu în acest tur de campionat, dar şi să se impună pe terenul celor de la FC Snagov. În cazul în care fotbaliştii antrenaţi de Adrian Bumbescu vor reuşi acest lucru, atunci ei vor fi în “pole position” în lupta pentru un loc sub soarele Ligii I.

Tot două derbiuri va disputa în acest final de foc al turului de campionat din seria I şi Victoria Brăneşti, o grupare care a venit din negura Ligii a III-a pentru a impresiona în al doilea eşalon.

Aflată pe primul loc al ierarhiei, având 7 puncte avans de următoarea clasată, Victoria Brăneşti nu prea mai poate pierde fotoliul de lider în ultimele două etape rămase de disputat: acasă cu Săgeata Stejaru şi în deplasare cu Petrolul Ploieşti.

Din calculele promovării nu pot fi excluse în niciun fel cele trei formaţii din Dobrogea care evoluează în această serie: Delta Tulcea, Săgeata Stejaru şi Farul Constanţa.

Chiar dacă formaţia din Stejaru- patronată de machedonii din zonă- este cel mai bine clasată în acest moment, cel mai accesibil program pentru ultimele două etape ale turului pare să-l aibă Farul Constanţa. “Marinarii” vor juca mâine pe terenul unei formaţii – Steaua II Bucureşti- care s-a confruntat cu grave probleme financiare în ultima săptămână, pentru ca, în etapa a 17-a să evolueze pe teren propriu în compania Gloriei Buzău.

Ceea ce contează, în definitive, este faptul că în calculele de mărire generate de finalul de foc al Seriei I din Liga a II-a de fotbal se află şi Petrolul Ploieşti, o formaţie construită de la zero, înainte de startul acestei ediţii de campionat.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!