ION MOROITA: MI-AU PLACUT MAI MULT CEI INVINSI!

Februarie 3, 2010 by Nelu Stefanescu  
Filed under Box, Stiri principale

Marţi seara, pe ringul instalat în sala de box “Gădinari” din Iaşi au urcat şi pugilişti ploieşteni. Pentru Petrom Petrolul Ploieşti au boxat şase spotrivi, din care patru au realizat victorii apreciate, iar pentru Conpet Stelică – Box au concurat numai trei, unul singur reuşind să coboare de pe ring învingător.
Din discuţiile purtate cu staff-ul tehnic al micuţilor pugilişti prahoveni am reţinut că succesele şi eşecurile sportivilor ploieşteni au fost în concordanţă cu prestaţiile lor din ring, neexistând motive de nemulţumire, cu atât mai mult cu cât ei s-au confruntat cu boxeri mai experimentaţi de la cluburi puternice. Dar să trecem în revistă rezultatele sportivilor de la Petrom şi Conpet, obţinute în prima zi a “Cupei României” de box – juniori, competiţie la care s-au înscris 143 de tineri pugilişti:
Petrom Petrolul Ploieşti:
Categoria 48 kg
Roberto Moţoi  bate la puncte pe Vasile Steriu (CSM Unirea Iaşi)
Categoria 54 kg
Andrei Gurău b.p Ionuţ Bahrin (CS Akiopolis Cernavodă)
Categoria 63 kg
Raimond Gheorghe b.p Daniel Roşu (CSS Baia Mare)
Categoria + 86 kg
Alin Savu b.p Florin Radu (CSM Bacău)
Au părăsit, deja, competiţia, tinerii petrolişti Ciprian Dumitrescu şi Rareş Irinciuc (ambii la categoria 50 kg), care au fost învinşi de către mult mai experimentaţii Constantin Ion (campion naţional anul trecut) şi, respectiv, Ştefan Guşi, cei doi pugilişti provenind de la clubul Metrorex Bucureşti, un club foarte puternic, cu performanţe frumoase în ultimele sezoane. Despre comportarea sportivilor de la Petrom, antrenorul emerit Ion Moroiţă ne-a declarat: “Poate nu credeţi, dar mie mi-au plăcut mai mult cei învinşi! Au dat dovadă de bărbăţie, pierzând la mare luptă disputele din ring, în faţa unor parteneri de întrecere mai valoroşi”.
Conpet Stelică – Box Ploieşti:
Categoria  57 kg
Andrei Vasilescu l-a bătut la puncte pe Nicolae Cherekeş (CSS Baia Mare)
Au trebuit să se recunoască învinşi Alexandru Stănescu ( cat. 52 kg) care a pierdut la puncte în faţa lui Cristian Trancă (Armata Craiova) şi Genel Lepădatu (cat. 54 kg), aceeaşi decizie în faţa lui Constantin Chiriţă (CSM Iaşi).
Pentru că, din cauza vremii, după cum ni s-a spus, antrenorul emerit Emil Popa nu a ajuns la sala “Grădinari” din Iaşi, pe marginea evoluţiei pugiliştilor conpetişti, antrenorul Vasile Nicorescu ne-a precizat: “Sunt mulţumit de evoluţia băieţilor mei la o competiţie de mare amploare. A câştigat, fără dubii, Vasilescu şi au pierdut, la mare luptă, ceilalţi doi, care au făcut, totuşi, o frumoasă impresie în meciul lor de debut! Au cedat, totuşi, în faţa mult mai experimentaţilor lor parteneri de întrecere”.
Ceea ce ar mai fi de consemnat este faptul că oficialii celor două cluburi ploieştene nu au obiecţiuni, de niciun fel, asupra deciziilor consemnate pe foile de arbitraj sau de altă natură.
Ieri, după amiază, au mai urcat în ring alţi sportivi ploieşteni care aveau de înfruntat adversari dificili. Iată “perechile” care au “dansat” pe ringul instalat în capitala Moldovei:
Georgian Tudor (Petrom) – Sorin Vlăducu (Alro Slatina), Alexandru Vrânceanu (CS Mizil- Petrom) – Ion Bâlcan (CSM Bacău) (ambele meciuri contând pentru categoria 46 kg), Roberto Moţoi (Petrom) – Florin Igna (BC Iaşi) – 48 kg, Florin Năstase – Romeo Macarie (CS Oradea) -  50 kg, Emil Mihalea (Petrom) – Vicenţiu Lică (BC Simion) – 80 kg.
Şi clubul Conpet a fost reprezentat, la categoria 48 kg, de către Sorin Adam, care l-a avut adversar pe Gheorghe Jugău (Gladiatorul Iaşi), şi Răzvan Ghizeanu care l-a întâlnit, în limitele categoriei 66 kg, pe George Valfluter (CSM Baia Mare).

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!