PROIECTUL CHIMIA

Februarie 10, 2010 by Edi Moldovan  
Filed under Fotbal Liga a III-a, Stiri principale

stadion-chimia-brazi Trecerea masivă a jucătorilor de la Petrolul Ploieşti la Chimia Brazi, inclusiv a grupelor de copii şi juniori (un aspect asupra căruia vom reveni în numerele noastre viitoare) nu putea să aibă drept scop doar întărirea valorică a unei echipe din Liga a III-a.

Această translaţie a jucătorilor face parte dintr-un proiect bine definit, pe termen lung, un plan care vizează construirea unei echipe cu pretenţii.

Mulţi dintre fotbaliştii care se află acum în lotul Chimiei Brazi nu vor mai apuca să vadă cum se definitivează acest proiect şi dacă el va merge până la capăt, dar, în acest moment ei sunt parte integrantă a unui mecanism care începe să funcţioneze.

Aşa este şi normal din moment ce, în lot există fotbalişti plătiţi la nivelul Ligii a doua, unii dintre ei chiar „peste”, iar promovarea din al treilea eşalon nu reprezintă un obiectiv în această ediţie de campionat.

Antrenorul Sebi Tudor are datoria de a încerca să facă din Chimia Brazi o formaţie care, în campionatul următor, să promoveze în Liga a II-a,  şi, în doi ani, să vizeze chiar o  implicare a grupării de lângă Combinat  în lupta pentru accederea în Liga I.

Intersant va fi de urmărit şi modul în care arena din Brazi se va moderniza în următoarea perioadă, pentru că, în cadrul „planului” este inclusă şi o mărire a capacităţii tribunelor, o extinere a parcării, vestiare de ultimă generaţie şi chiar amplasarea unei instalaţii de nocturnă.

chimia_braziToate aceastea, însă, vor avea la bază rezultatele echipei. Dacă ele nu vor fi cele aşteptate, atunci, ca orice proiect, şi acesta poate fi sortit eşecului, mai ales că echipa nu va conta pe aportul unor suporteri loiali, majoritatea pasionaţilor de fotbal din Ploieşti şi din judeţ considerând  ca fiind „controversat”- ca să nu spunem altfel-  actualul staff administrativ al Chimiei.

Cert este că, fără existenţa unor asemenea obiective pe termen lung, Chimia Brazi ar fi doar o echipă care „toacă” bani mulţi pentru a juca în Liga  a III-a cu Victoria Adunaţii Copăceni sau Viitorul Toporu.

Ceea ce, în niciun caz, nu poate fi un ţel din punct de vedere sportiv.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!