SANSA IROSITA AFC FILIPESTII DE PADURE-VICTORIA BRANESTI 1-2 (0-0)

Mai 17, 2009 by Cristi Damian  
Filed under Fotbal Liga a III-a

Arenă: “Metalul”, Diţeşti. Asistenţă: circa 400 de spectatori.

Au marcat: Anghel (86-penalti)/Rotaru (50), Zuluf (80)

 

AFC FILIPEŞTI: Cosmineanu – Toporan, Ghiţă, Stanca – Tudor (84 Budileanu), Ojică, Mihai, Stoica, Dumitru – I. Chiriţă (cpt) (66 Niţoi), Anghel. Rezerve: Răchită – Picior, Şerbănoiu, Cazan, Pescar. Antrenor: Vasile Cosarek.

BRĂNEŞTI: Mărunţelu – Rotaru, Bar, Isac, Nicoară (60 Manea) – C. Ion (84 D. Stan), Ispir, A. Chiriţă (cpt), Onofrei (46 Zuluf) – Oprea (65 Vasiliu), Răuţă. Rezerve: Vladu – Scurtu, Urda. Antrenor: Ilie Stan.

Arbitri: Cătălin Popa – Olimpiu Calotă şi Şerban State (toţi, din Piteşti). Rezervă: Vasile Daniel Pop (Piteşti). Observator FRF: Vasile Curt (Constanţa).

Avertismente: Cosmineanu (36), Ghiţă (49), I. Chiriţă (50), Mihai (55), Tudor (57), Stoica (70)/Mărunţelu (77), Zuluf (80), D. Stan (94)

Eliminare: Răuţă (55).

Jucătorul meciului: Ionuţ Dumitru.

 

Echipa de Liga a III-a, Tricolorul Breaza, îşi punea speranţe că în jocul de la Filipeşti, acolo unde AFC din localitate poate încurca visele de mărire ale liderului Victoria Brăneşti. Nu a fost să fie aşa, ilfovenii impunându-se la capătul unui meci dramatic, cu scorul de 2-1, toate golurile întâlnirii fiind izbutite în actul secund.

Începutul de partidă a aparţinut gazdelor, juniorul Dumitru şi seniorul Anghel încercând vigilenţa lui Mărunţelu, dar şuturile acestora, de la distanţă, au ocolit de puţin ţinta. După ce oaspetele A. Chiriţă l-a pus la încercare pe Cosmineanu, acesta din urmă reţinând greoi un şut de la 35 de metri, tot amfitrionii şi-au creat ocazii de a marca, dar de fiecare dată nu au găsit soluţia potrivită. Prima repriză s-a încheiat aşa cum a început, dar concluzia generală era că formaţia din Brăneşti reprezintă o echipă care poate fi învinsă.

Însă, experienţa vizitatorilor a făcut ca Victoria Brăneşti să deschidă scorul prin Rotaru, în urma unei lovituri libere executate perfect de la 25 de metri (minutul 50). Dar, o parte din vină la prima reuşită a oaspeţilor îi aparţine şi portarului gazdă, Cosmineanu, care nu s-a aşezat bine în poartă, permiţându-i jucătorului ilfovean să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Eliminarea atacantului celor de la Brăneşti, Răuţă (55), a făcut ca gruparea pregătită de Vasile Cosarek şi George Niculuţ să se năpustească spre poarta liderului seriei, dar de fiecare dată încercările acestora au fost sortite eşecului. După un corner executat de gazde, aceştia au pierdut mingea undeva la 35 de metri de buturile lui Mărunţelu, ca apoi oaspeţii să dezvolte un frumos contraatac, care a fost finalizat de jucătorul introdus la pauză, Zuluf. Era minutul 80 şi trupa antrenată de fostul stelist, Ilie Stan, se îndrepta spre o nouă victorie în campionat. Liniştea oaspeţilor a fost stricată de Manea, care a atins mingea cu mâna în suprafaţa de pedeapsă, iar arbitrul Cătălin Popa a acordat just lovitură de pedeapsă (86). A transformat precis Anghel şi speranţele prahovenilor de a urca socotelile liderului încă mai erau de actualitate. Până la urmă, jucătorii de la Filipeşti nu au izbutit să mai marcheze un gol, ratând, astfel, şansa de a obţine cel puţin un punct, dar şi o primă consistentă venită din partea vecinilor de la Breaza. Aşadar, cu trei etape înainte de încheierea sezonului regulat, Victoria Brăneşti a mai făcut un pas uriaş în tentativa acesteia de a promova în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!