NOUA IMAGINE A PETROLULUI

faza_petrolul_ploiesti S-a demonstrat - şi nu de puţine ori- că rezultatele din meciurile de verificare nu reprezintă cel mai bun criteriu pentru a cataloga potenţialul unei echipe în partidele care contează cu adevărat.

Tot la fel de adevărat este, însă, şi faptul că jocul formaţiei din perioada precompetiţională  poate etala cu uşurinţă punctele slabe şi cele forte ale angrenajului imaginat de conducerea tehnică a grupării respective.

Ceea ce a arătat jocul echipei Petrolul Ploieşti în meciurile de verificare disputate până acum nu este prea încurajator, nici pentru suporteri şi nici pentru cei implicaţi direct la echipă.

Primele partide amicale disputate de petrolişti sub comanda lui Vivi Răchită au fost unele convingătoare, 5-1 cu Petrolistul Kaproni Boldeşti şi 2-2 cu Unirea Urziceni, campioana en-titre a României. Era, însă, perioada în care Răchită îi avea la pregătire şi pe Coţan, Marinescu, Muţiu, Costache, sau Laurenţiu Dumitru. După “dispariţia” acestora din lot, din diferite motive, echipa a înregistrat un recul evident atât în planul jocului, cât şi în cel al rezultatelor. Două înfrângeri (0-2 cu Internaţional Curtea de Argeş şi 1-2 cu Petrolistul Kaproni Boldeşti) un egal (0-0) cu Tricolorul Breaza şi două victorii- cu Dunărea Giurgiu şi Petrolul Teleajen Ploieşti au fost rezultatele celorlalte meciuri de verificare jucate de Petrolul Ploieşti până în acest moment.

Ceea ce trebuie reţinut , dincolo de joc şi de rezultate, este faptul că echipa nu are nici până acum, cu mai puţin de două săptămâni înainte de startul campionatului, o organigramă bine pusă la punct şi, mai grav, nu are certitudinea sprijinului financiar pe care managerul Vivi Răchită a mizat pentru cooptarea în lot a unor fotbalişti de valoare. Fără aceste două criterii îndeplinite, Petrolul nu poate avea un obiectiv de performanţă, aşa cum îşi doresc suporterii. Care suporteri par a reprezenta singura certitudine la echipă.

Un lot de jucători slab din punct de vedere valoric

Concret, portarul Iorga, fundaşul Daniel Chiriţă, mijlocaşii Liviu Mihai şi Minciună şi atacantul Elek sunt cam singurii care au arătat că pot face faţă la Petrolul. În rest, multă mediocritate. Din acest aluat, Răchită are ingrata misiune de a face o echipă care să nu se facă de râs în Liga a II-a. va fi greu, foarte greu, dar nu imposibil, mai ales dacă el va fi ajutat şi de noua conducere a clubului.

Imaginea unei echipe care nu vroia să promoveze- creată în ultimii 5 ani- a pălit şi a fost înlocuită cu imaginea unei formaţii care, în acest moment, nici măcar nu îşi poate propune să promoveze. Dar nu pentru că nu s-ar vrea, ci pentru că nu are bani şi jucători pentru atingerea unui astfel de obiectiv. E o diferenţă care , în definitiv, contează foarte mult.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!