REZULTATE BUNE PENTRU PLOIESTENI LA IASI

Februarie 8, 2010 by Nelu Stefanescu  
Filed under Box, Stiri principale

box_juniori La capătul unui maraton pugilistic de foarte bună calitate, care s-a disputat, timp de o săptămână, în sala “Grădinari” din Iaşi, şi la care au participat 143 de micuţi pugilişti, provenind de la cluburi din întreaga ţară, au fost desemnaţi şi laureaţii. Printre sportivii ajunşi în finala competiţiei s-au aflat şi trei boxeri de la Petrom Petrolul Ploieşti şi doi de la Conpet Stelică Box, care au avut prestaţii apreciate în contextul în care şi valoarea partenerilor lor de întrecere nu a fost una de neglijat.
Numărul pugiliştilor petrolişti pentru gala finală ar fi putut fi chiar mai numeros dar, în semifinală, Georgian Tudor – deşi conducea la puncte – a suferit o fractură la braţ în ultima repriză şi a fost nevoit să abandoneze în faţa sportivului costănţean, Amis Enyer. Şi când te gândeşti că Tudor era unul dintre favoriţii categoriei 46 kg… Un alt component al formaţiei de la Petrom (care a fost coordonată în capitala Moldovei de către antrenorii emeriţi Titi Tudor, Ion Moroiţă dar şi de antrenorul Adrian Pârlogea) pugilistul Raimond Gheorghe, a cedat la mare luptă la Marius Sidău din Sighetul Marmaţiei, micşorând, asfel, numărul pugiliştilor ploieşteni din finală. De asemenea, antrenorul de la Conpet, Vasile Nicorescu, a reuşit să-şi mobilizeze bine elevii şi, astfel Octavian Vasilescu şi Răzvan Ghizdeanu au ajuns, în ultimul act al competiţiei.
Din păcate, numai Marin Preda de la Petrom Petrolul Ploieşti, în cadrul categoriei 80 kg, a reuşit să-l învingă pe Octavian Falea din Piteşti şi să-şi adjudece titlul de câştigător al “Cupei României” de la Iaşi, ceilalţi colegi ai săi cedând disputele cu partenerii lor de întrecere.
Şi la Conpet lucrurile s-au petrecut la fel, cei doi finalişti pregătiţi de Vasile Nicorescu nereuşind să se impună, mulţumindu-se cu medaliile de bronz.
Iată şi rezultatele tehnice ale galei finale pentru Petrom Petrolul Ploieşti:
Categoria 48 kg
 Roberto Moţoiu a pierdut la puncte în faţa lui Ionuţ Deorge (CSM Cluj)
Categoria 50 kg
 Florin Năstase p.p Leonard Curţi (CSM Craiova)
Categoria 80 kg
Marin Preda b.p Octavian Falea (CSM Piteşti)
Conpet
Categoria 57 kg
Octavian Vasilescu a pierdut la puncte în faţa lui James Keregy (CSM Hunedoara)
Categoria 66 kg
Răzvan Ghizdeanu p.p Ovidiu Grecu (Armata Craiova)
Aşadar, Petrom Petrolul Ploieşti a obţinut o medalie de aur prin Marin Preda, două  de argint prin Roberto Moţoiu şi Florin Năstase, dar şi două de bronz care au intrat în posesia pugiliştilor Georgian Tudor şi Raimon Gheorghe. De partea cealaltă, Conpet – Stelică Box are în custodie două medalii de argint. Este mult, este puţin, asta rămâne la aprecierea conducerii tehnice a celor două echipe să facă aprecierile necesare. Oricum, la finalul competiţiei, şeful delegaţiei petroliste, Titi Tudor, ne-a declarat: “Sunt mulţumit de comportarea băieţillor noştri la acest moment. Practic, a fost o etapă importantă pentru pregătirea  meciurilor din cadrul Campionatului Naţional, din aprilie, atunci când pretenţiile noastre vor fi mult mai mari”.
Antrenorul Conpet-ului, Vasile Nicorescu, ne-a spus la rândul său: “Având în vedere faptul că aceşti copii au participat pentru prima oară la un asemenea turneu de anvergură sunt satisfăcut de prestaţia lor, chiar şi a celor care au ieşit din concurs mai devreme”.

Un titlu şi pentru Şcoala de Box “Leonard Doroftei” !

Am lăsat la urmă prestaţia unui tânăr pugilist, Răzvan Singuran, sportiv care a apărat până în toamna acestui an culorile clubului CSM Craiova şi care a obţinut, medalia de aur la această ediţie a “Cupei Românie” de la Iaşi, îvingându-l la puncte, în cadrul categorie 70 kg, pe George Lungu de la CSM Târgovişte. Tânărul sportiv oltean este unul dintr cei care evoluează pentru Şcola de Box “Leonard Doroftei” fiind elev al liceului din Bărcăneşti. În toată această perioadă, el s-a pregătit sub îndrumarea antrenorului Titi Tudor, care ne-a spus despre el următoarele: “Este un tânăr talentat, care are calităţi frumoase şi, cred eu, dacă se va pregăti sârguincios, cum de altfel a facut-o până acum, poate privi spre un viitor bun”.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!