PE ULTIMA SUTA DE METRI-UZTEL PLOIESTI-HANDBAL TELEORMAN ALEXANDRIA

Mai 22, 2009 by redactie  
Filed under Handbal

dragneaMaine (sâmbătă), de la ora 11, în sala „Olimpia”, se va desfăşura ultima partidă a echipei masculine de handbal Uztel Ploieşti din ediţia actuală a Diviziei A, Seria B. Formaţia ploieşteană, pregătită de antrenorul Ion Nicolae, va întâlni gruparea aflată pe poziţia a doua a clasamentului, Handbal Teleorman Alexandria.

Înainte de participarea la turneul de baraj, finanţatorul echipei Uztel, Ion Dinu, accentua faptul că spre deosebire de majoritatea formaţiilor din Liga Naţională, dar şi din Divizia A, aceasta nu este sprijinită de Consiliul Local. Cu toate acestea, Uztel a reprezentat cu succes în ultimii ani atât oraşul Ploieşti şi judeţul Prahova, la nivel naţional, cât şi ţara, la nivel internaţional, prin participarea în cupele europene.

Poate că autorităţile ploieştene vor observa şi echipa Uztel în viitor şi vor încerca să facă ceva bun şi pentru sport, pentru că există viaţă şi după fotbal, un aşa zis sport care nu a mai adus rezultate măcar de nivel naţional de peste o decadă de ani. Mai ales că Uztel este pe cale să revină pe principala scenă handbalistică a ţării, jucătorii fiind motivaţi pentru o asemenea performanţă. Rămâne, însă, de văzut dacă bugetul echipei va putea să acopere cheltuielile unei stagiuni în Liga Naţională, având în vedere situaţia multor cluburi care se luptă cu problemele financiare în momentul de faţă.

Chiar dacă se află la numai un singur loc în urma echipei Uztel, Handbal Teleorman este foarte departe de nivelul de joc al acesteia, diferenţa de 17 puncte spunând totul. Prahovenii au fost de neoprit în această stagiune de campionat, în eşalonul secund, după ce au fost nevoiţi să retrogradeze din Liga Naţională, în urma unui tur ratat. Acum, Uztel se pregăteşte pentru turneul de baraj în vederea promovării în primul eşalon valoric, care se va disputa săptămâna viitoare, la Bucureşti.

În partidele directe din acest sezon dintre cele două echipe, Uztel a înscris de două ori peste 40 de goluri, învingând formaţia teleormăneană cu 44-24, 41-23, dar în ultima confruntare scorul a fost numai 27-20, în urma unui joc ceva mai slab al handbaliştilor antrenaţi de Ion Nicolae.

Indiferent de rezultatul acestei partide, Uztel Ploieşti şi Handbal Teleorman Alexandria vor termina sezonul pe locurile 1, respectiv 2. Meciul va fi arbitrat de cuplul gălăţean Popa/Basso.

În prima partidă a etapei, desfăşurată miercuri, în devans, Petrolul Teleajen s-a impus pe terenul echipei CSM Bucureşti, încheind sezonul pe locul cinci. Maine, se va mai disputa şi partida dintre Universitatea Târgovişte şi Universitatea Neptun Constanţa, care va începe de la ora 10,30.

sursa: handbalfan.com

 

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!