CAMPIONATUL LIGII I AR PUTEA FI AMANAT DE LPF DIN CAUZA TAXELOR ŞI IMPOZITELOR

Iulie 6, 2009 by redactie  
Filed under Fotbal liga I

DUMITRU DRAGOMIR - LPF In conferinţa de presă desfăşurată astăzi, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că viitoarea ediţie de campionat a Ligii I va fi amânată pentru că “finanţele şi ANAF fac abuzuri” şi intenţionează să crească taxele datorate de către cluburi “de la 16 la sută la 68 la sută”.

“Azi în Adunarea Generală s-a ridicat o problemă foarte gravă şi cred că noul campionat nu va începe . Campionatul nu cred că se va juca în această toamnă pentru că finanţele şi ANAF fac abuzuri incalificabile. Cineva vrea să fie o revoltă în sportul românesc, nu numai în fotbal, întrucât finanţele şi ANAF abuzează de faptul că noi plătim foarte mult şi vor să ne jupoaie şi mai mult. În acest moment, fotbalul se apără spunând că nu se va juca acest campionat dacă nu se respectă legile ţării. Problema arzătoare a fost această acţiune a ANAF-ului împotriva sportului românesc”, a declarat Dragomir.

Oficialul LPF consideră exagerate taxele şi impozitele la care ar fi supuse cluburile de către cele două instituţii, care vor creşte de aproximativ patru ori.

“Vor să ne aducă de la 16 la sută la 68 la sută. Vor să asocieze sportivul cu întreprinderile mici şi mijlocii. De fapt, cu întreprinderile mari şi mijlocii. Dacă nu primim din partea Guvernului răspuns despre neregulile ANAF-ului şi Fiscului vom fi nevoiţi să amânăm campionatul şi până în primăvară. Dacă nu vom primi răspuns din partea Guvernului, pentru că deja am făcut o adresă, o să informăm FIFA şi UEFA despre situaţia fotbalului românesc. Am vorbit cu conducătorii de cluburi, ei vor chiar să se desfiinţeze campionatul “, a mai spus Dragomir, în conferinţa de presă organizată la finalul Adunării Generale a LPF.

Dragomir mizează în ameninţarea cu amânarea ediţiei 2009-2010 a Ligii I pe faptul oficialităţile statului nu îşi vor permite “în an electoral să îşi pună în cap toată mişcarea sportivă”.

“Suntem singura ţară din lume în care atunci când un jucător străin pleacă în străinătate, noi plătim TVA. Şi tot pe noi vor să ne desfiinţeze şi să ne pună în afara legii. Până când Ministerul de Finanţe nu respectă legile ţării, noi nu ne prezentăm la competiţie. Să vedem cine îşi permite în an electoral să îşi pună în cap toată mişcarea sportivă, pentru că sunt în această situaţie handbalişti, tenismeni, voleibalişti, absolut toate sporturile de echipă şi individuale”, a adăugat Dumitru Dragomir.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, la jumătatea lunii trecute, că va pune sechestru pe bunurile clubului de fotbal Dinamo, după ce s-a stabilit că acesta are datorii de 12 milioane de lei. “S-au stabilit obligaţii suplimentare de aproximativ 12 milioane de lei. Urmează să instituim măsuri asiguratorii”, a declarat Dragoş Bogdan, vicepreşedintele al ANAF.

FC Dinamo a negat însă datoriile de 12 milioane de euro raportate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), reprezentanţii clubului afirmând că înregistrarea contractelor de muncă ale fotbaliştilor nu putea fi făcută după Codul Muncii, ci după o Ordonaţă care reglementează Legea Sportului.

Sursa foto si text: mediafax.ro

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!